Tema 6. Migracions (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Pompeu Fabra (UPF)
Grado Humanidades - 4º curso
Asignatura Geografia d'Europa
Año del apunte 2016
Páginas 1
Fecha de subida 02/04/2016
Descargas 35
Subido por

Vista previa del texto

TEMA 6. MIGRACIONS Después de la niebla, documental Siegfried. Fill de dos jueus d’origen romanès. De Romania a Alemanya, d’Alemanya a Polònia (Auschwitz), i de Polònia a Àsutria (Matthausen), d’Àustria (coneix un espanyol) a França (vincle amb Navazo), i de França a Eivissa.
Moustakis i ell són amics perquè Siegfried es fa cantant de mig èxit. Costa sobreviure als reportats perquè no tenen formació. És l’època de gran apogeu de la música europea, moment de postguerra.
Quan arriba l’onada de la música de Regne Unit (Beatles i companyia) diu que no vol seguir-ho i aterra a Eivissa. Munta la primera discoteca d’Eivissa, Amnesia, i es converteix en el gran empresari.
Hi ha Franco, però és un món apart. Apareix aquí el boom del turisme, el turisme de masses. Després de la II Guerra Mundial, arriben les vacances d’estiu, les vacances es democratitzen i tothom que és treballador té un mes de vacances. Eivissa es converteix en un gran destí.
Siegfried ho perd tot pel joc. Hi ha molt poques referències a la seva vida personal. Després, es dedica a pintar i viu d’una pensió com a reportat. Tanca un cercle sencer. El camp de concentració és només una fase d’una vida increïble. El documental explica molt bé els moviments interns d’Europa i, si hem de parlar d’alguna mena d’identitat europea, és per aquest senyor: no va tenir nacionalitat fins els anys 80, i és Espanyol. Potser si hi hagués un passaport europeu les coses serien més fàcils.
Recomanació de pel·lícula: El hijo de Saúl 1 ...