Objectius d'Estructura de la comunicació social (2014)

Apunte Español
Universidad Universidad Pompeu Fabra (UPF)
Grado Periodismo - 1º curso
Asignatura Estructura de la comunicació social
Año del apunte 2014
Páginas 1
Fecha de subida 05/06/2014
Descargas 4
Subido por

Vista previa del texto

Estructura de la comunicació social OBJECTIUS DE L’ASSIGNATURA Conèixer les estructures i el funcionament dels actors públics i privats més rellevants en la comunicació social nacional i internacional. Qui sons els mecanismes reguladors, com funcionen el sistema de mitjans. Per què hi ha conflictes entre els mitjans, etc.
Aprendre a desxifrar les relacions de poder, fluxos comunicatius i culturals i rols dels principals actors públics i privats, així com dels mitjans de comunicació en general en la societat actual. Les relacions de poder són jeràrquiques, de dalt a baix, en horitzontal, etc.
La clau està en com tu assumeixes la pressió. L’escàndol genera audiència i els coses explicades amb calma menys.
 Introducció a la comunicació pública com a fenomen de masses  La comunicació social i la comunicació de masses  Els mitjans de comunicació de masses. Característiques, funcions i rols en la societat  Organització dels mitjans de comunicació. Base ideològica, model i relacions de poder   El sistema internacional de la informació i el sistema de mitjans  L’estructura de la comunicació i les relacions amb el poder públic i econòmic Els mitjans de comunicació. Espais d’anàlisi i casos d’estudi  Polítiques de comunicació i mercats. Qui, com què es regula?  Estructures de la comunicació social a Catalunya, Espanya i la resta del món Com que la gent veu què hi ha darrera dels mitjans acaba desconfiant en els periodistes. El periodisme és molt visible.
...