traduccion (2017)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Pompeu Fabra (UPF)
Grado Traducción e Interpretación - 2º curso
Asignatura traducció (fr-cat)
Año del apunte 2017
Páginas 1
Fecha de subida 03/07/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Sandra Moreno Saez Lego dóna consells sobre pentinats a les nenes No hi ha edat pel sexisme. Imagini que la seva filla de set anys li pregunta «Mama, tinc la cara ovalada?». La qüestió és que acaba de llegir l’últim número de la revista Lego Club, on l’Emma, un personatge de la cadena Lego Friends destinat a nenes de 5 a 12 anys, els explica quin pentinat els quedarà millor segons la forma de la seva cara. Per una banda, «les cares ovalades queden bé amb qualsevol pentinat, ja que gairebé tot fa bonic amb aquesta forma!»; per l’altra banda, si ets una nena amb una cara més quadrada, hauràs de trobar un pentinat que «suavitzi els contorns». I si tens les línies molt allargades, està convidada a pentinar-se de forma que «la teva cara sembli una mica menys allargada».
Sharon Holbrook, la jove Nord-americana que va expressar tant la seva sorpresa com irritació en un blog del New York Times, dubta que torni a comprar Lego Friends. «La meva filla petita, la forma de la cara i el que el seu pentinat li afavoreixi o no, no li importa a Lego».
De fet, la meva filla no es preocupava per aquestes coses fins que una empresa de joguines de construcció li va ordenar que comencés, ja, a corregir la seva aparença.
No és la primera acusació de sexisme que rep Lego. La cadena Lego Friends, que en gran mesura utilitza els principis del màrqueting de gènere (la política de màrqueting que s’adapta segons el sexe dels destinataris) provoca debats des del seu llançament el 2012. Al principi, un univers iridescent anomenat Heartlake City, imaginat únicament per a les nenes. Stéphane Knapp, Director de Màrqueting de Lego a França, explicava la idea del projecte des del punt de vista de la pàgina web Womenology: «va ser una expectativa dels consumidors que ens recriminaven per proposar una oferta massa masculina. Les nenes desitjaven tenir “el seu propi Lego” i no el dels seus germans. […] Les figuretes són una mica més grans, més properes a la realitat, sempre per construir, però dissenyades perquè agradin a les nenes, que no se sentien identificades amb les figuretes de nen».
...