Periodisme de dades (2014)

Apunte Español
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Estructura periodística en multimèdia i interactius
Año del apunte 2014
Páginas 4
Fecha de subida 25/11/2014
Descargas 8
Subido por

Descripción

Classe del 21 de novembre

Vista previa del texto

14/11/2014 PERIODISME DE DADES Data  Filter  Visualize Story Com ha canviat la tecnologia? Era agrícola: domini de la terra. Eines de cultiu i caça, nomadisme i sedentarisme Revolució industrial: eines de producció, béns,..
Revolució informàtica: eines d’informació, serveis, chips i pc Escenari industrial Escenari internacional Producció en sèrie  Model de producció xinès  Producció en sèrie Mercaderies  Industrials de la informació  Informació Diferenciació del producte Diferenciació Retorn al periodisme més enllà de la mercaderia Explicar històries: investigar (noves i millors eines), major varietat de fonts Dinamisme: Creuament de dades, disseny Interacció: personalització, ...
Més enllà de la mercaderia Educar: accés a les dades i a les seves fonts, escenari de transparència, facilitat de contextualitzar, profunditat dinàmica i narrativa Entretenir: relació hipertextual, dinàmica del usuari com a navegant autònom, dades que poden ser enriquides pel lector Informar: gran capacitat de síntesis, Gatekeeper entre diferents fonts i interessos, molta informació i poc espai Història del periodisme de dades Als anys 2000 apareix una aproximació al concepte Perills de les dades Tenen errors, tenen límits, sempre s’ha de saber d’on vénen, la interpretació i la selecció obeeix a un assumpte de mètode 21/11/2014 https://comunicacionviajesyaventura.wordpress.com/ Divendres 28, Pràctica: 9.30 (arribar a les 9) a l’Aula Magna Plan Social Media: Estratègia de la presència en medis socials per crear o millorar la imatge o marca del producte. Accions que fem per tenir una determinada imatge a Internet i crear uns efectes a la web.
1- Diagnòstic 2- Estratègia 3- Aplicació Impacte de la viralitat Nous conceptes Engagement: Aconseguir que l’usuari es comprometi amb els nostres continguts. “Enamorar als ususaris”. Així aconseguirem que parli bé del nostre medi i el recomani i defensi.
ROI: Retorn de la inversió. Es pot medir mirant: - Autoritat: Backlinks, ús del nostre material, referències,...
- Influència: Seguidors, RSS, newsletter, subscripcions,...
-Participació: Comentaris a les nostres xarxes, valoració,..
- Tràfic: Accés al lloc, usuaris únics, temps de permanència,...
Reach: Abastament *E: Con estos datos, cual es el alcanze de este medio? Definir un estil propi. No es tracta de publicar i ja està, cal buscar un estil propi: diferent, proper i profitós. L’important segueix sent el contingut 5 Principis bàsics a les xarxes socials: - Dissenya continguts de qualitat i amb segell propi - Respon amb rapidesa - Utilitza imatges, links vídeos en els teus missatges - Les 3 joies que aporten valor: Contingut útil, informació i consells Repetir = Perdre (audiència, lectors..) Customitzar (sempre) Aprèn a escriure Gamifiació: portar la lògica del joc a qualsevol procés comunicatiu..
Consells: Cal escollir 3 plataformes o xarxes socials on podria estar el teu públic i centrar els teus esforços en elles. Podrien semblar poques però segur que seran masses.
Subscriu-te en 50 o més blogs del mateix àmbit que el teu. Connecta algun dels seus continguts.
Convida a la teva audiència i altres amics a publicar al teu cibermedi. Utilitza els “guest post”.
Link Building: procés de creació de links rellevants cap a la teva pàgina per millorar el teu posicionament als motors de recerca i portar tràfic qualificat a la teva web.
Jakob Nielsen presenta una piràmide de participació. Perfils a les noves xarxes socials.
1- Usuaris que simplement observen i quasi no participen. 90% 2- Usuaris que tenen un paper més actiu i contribueixen en comptades ocasions. 9% 3- Usuaris que participen de forma molt activa, aportant continguts. 1% Community Manager: crea, gestiona, dinamitza, comunica, publicita, és un referent, guia, coneixements tècnics, marketing..
Mai no és un spammer, sempre respon les preguntes, no borra contingut i reconeix errors, accepta crítiques, no discuteix i cuida els seus continguts.
Les pàgines pesen: PageSpeed Insights (Quant pesa una pàgina per mòbil i per ordinador) Decàleg del Social Media 1. Ets un expert 2. Ven sense vendre. Informa, comenta, dialoga, demana, i, per sobre de tot, dóna.
3. Tu. Volen veure’t a tu, com ets, quin és el teu estil, un logotip o una empresa són llunyans.
4. El valor és el contingut. Fotos, vídeos, notícies, anàlisis i, sempre, creativitat.
5. Menys és més. Aprèn a escriure per a la xarxa.
6. Tots els camins porten a la meva web 7.
8.
9.
10.
Investiga què diuen de tu Els errors existeixen, que no t’importi reconèixer-los.
Ves allà on estigui el teu públic Aprèn a escoltar Per què retransmetre per Internet? Actualització constant, recuperar dades/línia temporal, consulta des de qualsevol lloc Estils de seguiment en directe - Mecànic/Robot - Narració editorial Xavier Ortunyo - CovertLive ...