Qüestions Analisi Dimensional i Cinemàtica (2009)

Examen Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Ciencias Ambientales - 1º curso
Asignatura Física
Año del apunte 2009
Páginas 1
Fecha de subida 25/05/2014
Descargas 1

Vista previa del texto

ALGUNES QÜESTIONS PER PENSAR SOBRE ANÀLISI DIMENSIONAL I CINEMÀTICA Un professor deixa caure 1 bola de plom cada segon des d’una finestra situada en un edifici de 30 plantes.
1.- Per analitzar com cauran les boles hem de fer alguna simplificació? 2.- Si no fem cap simplificació, tenim suficient informació per resoldre el problema? 3.- Necessitem saber quina és la forma geomètrica de les boles de plom? 4.- Podem saber quina distància ha recorregut la primera bola, quan el professor deixa anar la segona? 5.- La distància entre la primera bola i la segona romanen constants fins arribar al terra? 6.-Un helicòpter perd un cargol mentre està ascendent a una velocitat constant de 8.76 m/s. Suposant que aquesta peça no sigui essencial pel funcionament de l’enginy a quina distància de l’aparell estarà el cargol 3.05 s més tard.
Durant una excursió amb cotxe de 3 hores, la velocitat mitjana és de 75 km/h. Durant la primera hora s’ha avançat a un ritme d’1.5 km per minut.
7.- La velocitat mitjana ha estat constant durant tot el viatge.? 8.-Suposant que durant les dues hores restants la velocitat és constant, quina és la velocitat mitjana durant les dues darreres hores de l’excursió? 9.- Una formiga (5 mm) pot aixecar objectes de fins a 10 vegades el seu pes i una persona adulta (1.80 m) ben entrenada por aixecar fins una vegada el seu pes. Podem dir que és més forta la formiga que la persona? 10.-Un objecte pot tenir velocitat zero però una acceleració diferent de zero? Un altre objecte pot tenir acceleració zero i velocitat diferent de zero? 11.-Un meteoròleg afirma que hi ha una relació entre la velocitat del vent en una determinada estació meteorològica, la densitat de l’aire (és a dir, si l’aire és més humit o més sec i si està a una temperatura o una altra) i el temps que un determinat gradient de pressió (variació de la pressió amb la distància) porta establert a la zona de mesura. Amb arguments d’anàlisi dimensional trobeu una possible relació entre la velocitat, el temps, el gradient de pressió i la velocitat.
12.- Quina seria la dimensió fractal d’una bombolla de sabó? ...