evidències (2016)

Trabajo Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Maestro en Educación Primaria - 1º curso
Asignatura PLANIFICACIÓ, DISSENY I PROGRAMACIÓ
Año del apunte 2016
Páginas 3
Fecha de subida 12/06/2017
Descargas 2
Subido por

Vista previa del texto

EVIDÈNCIES BLOC II 1. Defineix i explica les variables claus en la gestió de l’aula segons aquests dos documents “Estrategias para la mejora de gestión de aula” i “Diez consejos para el manejo de la clase”.
En el primer article, segons diu Vaello, “el professorat ha de ser un mag animós que domini la màgia didàctica de gestionar les seves classes controlant, motivant i relacionant-se per aconseguir un clima cordial el més productiu possible ”, aquesta frase em sembla molt especial, ja que de veritat hem de dominar la màgia i ser mags per captar l’atenció dels nostres futurs alumnes.
Una de les coses que podem fer és treballar les actituds positives de tots els implicats, cita que sí podem canviar l’actitud de l’alumnat, ja que “les actituds s'eduquen i per tant es poden aprendre en l'ambient escolar”, és cert que, si el nen/a no està disposat, no podrem fer-ne res, però si que estic d’acord amb Vaello, ja que un bon mestre podria canviar les actituds de la classe per tal de tenir un bon ambient d’aula. Una de les coses més importants es que ens hem d’adonar que no tots els alumnes són iguals, i potser a un li hem de proporcionar més motivació a un alumne per a què en tingui interès més que a un altre.
Altra opció per millorar la gestió d’aula, segons Vaello un bon exemple seria el professor YEMA (Yo Educo a través de la Materia a mis Alumnos). Això que cita m’ha semblat un gran exemple, ja que cada mestre ha de saber conduir la classe, planificar la classe, dominar la seva matèria i saber adaptar-se a tots els alumnes; no obstant això, ara mateix veig molt difícil que pugui fer totes aquestes coses, ja que semblen de superheroi, però no impossible.
Un factor molt important és que el clima de la classe sigui adequat, per construir-lo, Juan Vaello proposa una sèrie de mesures que poden contribuir a afavorir-ho, les quals les comparteixo quasi totes. És cert que hem d’establir un limitis i unes normes, i poden ser ells mateixos els que les elaborin per tal que els sigui més fàcil no incomplir-les i ells es sentin més integrats en el dia a dia de l’aula; però el punt que diu que hem de mantenir una relació de confiança amb l’alumne potser el veig molt, encara que si que hem de mantenir una bona relació amb ells, penso que un mestre no ha de ser el millor amic dels seus alumnes, ja que aquests poden aprofitar-se de la situació, sobretot si són alumnes de cicle superior o de la E.S.O. Això m’ha fet recordar a dos professors que he tingut, tots dos amb moltíssima confiança amb els seus alumnes: en batxillerat vaig tenir a un professo que tenia moltíssima confiança amb els seus alumnes, si cap de nosaltres necessitava parlar de qualsevol cosa privada ell sens dubte ens ajudava (ha sigut el millor professor que he tingut mai) i altra, en el cicle d’educació infantil tenia una professora que sortia amb nosaltres a sopar i a ballar, i no em sentia gaire còmode, per això penso que hi ha uns límits.
Finalment, segons Vaello “l'atenció té una influència considerable en la millora del clima de manera que, si aquesta es millora, disminueix significativament la conflictivitat. Considera que a l'aula es donen dos tipus d'atenció: Concentrada entorn de la tasca i distribuïda del professor”, sempre s’ha dit que hem de captar l’atenció dels nostres alumnes per tal que els aprenentatges siguin significatius, i tal com diu al principi, els professors tenen màgia.
En el segon article ens dóna deu consells per la millora de la gestió a l’aula, alguns ja dits per Vaello, però d’altres són: Crear un ambient segur, agradable i disciplinat en la classe. Tal com diu l’article “l'entorn físic adequat ajuda a crear una comunitat d'aprenentatge positiva. Quan els alumnes entren a un saló de classes, necessiten veure's reflectits”. Hem d’aconseguir que els nostres alumnes se sentin realitzats, i és cert que a través dels treballs que pengem a la classe podem fer que així se sentin, quan jo entrava a classe i veia els meus treballs o murals penjats a classe em sentia realitzada i integrada en l’aula, això fa que els alumnes s’integrin i participin molt més en el dia a dia.
Crear una varietat de canals de comunicació. La comunicació és una de les coses més importants, aleshores el mestre ha de saber comunicar-se amb els seus alumnes amb fluïdesa i respecte, i ha d’aconseguir això mateix amb els alumnes, ja que una bona relació te per base la bona comunicació.
Coneix als teus alumnes. Hem d’intentar entendre’ls, empatitzar amb ells, a més hem d’incloure a tots els alumnes sense deixar-nos cap, ajudar-los a tenir confiança...
Enfronta els conflictes ràpidament i amb intel·ligència. Tal com diu aquest article “no deixis que el conflicte creixi”. Sempre que hi hagi un conflicte s’ha de resoldre amb una base de bona comunicació i respecte, escoltant a totes les parts implicades per tal de ser just i arribar a un acord que sigui beneficiós per a tota l’aula, ja que si en l’aula hi ha un ambient negatiu , els aprenentatges no seran significatius.
Mantingues el sentit de la realitat. Hem de saber quins són els interessos que tenen els nostres alumnes i així poder relacionar-los amb l’aprenentatge, per tal que sigui significatiu.
Treballa juntament amb els pares i tutors. No tot es basa en l’alumne i l’aula, sinó que també els pares/tutors d’aquest i l’equip docent ha d’estar implicat en la gestió de l’aula, entre tots podem fer que les aules siguin un lloc ideal per a aprendre.
Com a conclusió, tots dos articles donen bons consells per tal de millorar la gestió a l’ aula, molts en semblem molt útils i, en un futur, els aplicaré. L’article de Vaello m’ha semblat una mica més interessant i formal, encara que l’altra és molt més visual.
2. Segons el autotest “Classroom Management Self-Assessment” argumenta i defineix quin és el perfil d’un professor competent.
Un professor sap estructurar i predir l'aula, per tal d'impedir l'amuntegament i la distracció dels alumnes. A més, ha d'establir, ensenyar i explicar positivament les expectatives als alumnes, un professor competent mai dirà "no es pot fer l'exercici d'aquesta manera" sin ó que "cal fer l'exercici d'aquesta manera”.
Un altre punt, és la gestió de la conducta mitjançant una activitat d'ensenyament-aprenentatge efectiva, això ho pot aconseguir el mestre si sap conduir una classe i abans d’això preparant -la, ja que no pot arribar a l’aula sense saber el que ha d’explicar. Un bon perfil de mestre és aquell que fa partícips als seus alumnes per tal que es sentin valorats i integrats a l’aula, a més d’això si felicitem les accions positives estarem donant suport a l’alumne.
Finalment, com s’ha dit en la pregunta anterior, mitjançant la comunicació amb ells obtindrem bons resultats. Un professor competent ha d'ensenyar responsabilitat i proporcionar oportunitats perquè contribueixin al bon funcionament de l'aula, així creixeran com a persones i podran formar-se ells mateixos amb un autocontrol i autodirecció. A més, un bon mestre a a part d’ensenyar i fer que aprenguin els seus alumnes, ha d’aprendre ell dels seus alumnes, ja que tots aprenem de tots cada dia.
...

Tags: