Informe pràctica 8 Soldadura MAG (2015)

Pràctica Catalán
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería en Sistemas y Tecnología naval - 1º curso
Asignatura Tecnologia naval i mecánica
Profesor J.
Año del apunte 2015
Páginas 3
Fecha de subida 25/10/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Cognoms: Cortés Pujadas Data: 03/05/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 3 INFORME DE PRÀCTIQUES Pràctica número: 8 Nom de la pràctica: Soldadura MAG (Metal Active Gas) Grup i número assignat: 12 A Pràctica realitzada individualment: Si Numeració del grup: 12 Cognoms: Cortés Pujadas Data: 03/05/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 3 INFORME DE PRÀCTIQUES 1.Objectiu de la pràctica L'objectiu d'aquesta pràctica ha estat familiaritzar-se a el procés de soldadura MAC.
2.Màquines i eines utilitzades En concret s'utilitza una màquina per soldadura elèctrica per tal de poder crear un arc elèctric i que el material d'aportació agafi la temperatura apta per la realització de la soldadura.
Aquesta soldadura és compatible amb corrent directa o inversa. El tipus de gas que es fa servir afecta al resultat final del cordó, és a dir, penetració, cordó, projeccions, etc.
Depenent de com sigui la transferència del metall podem obtenir diferents subcategories dins d'aquesta classe de soldadura: Per curtcircuit: Permet soldar a baixes tensions i temperatures, això fa que les zones soldades tingguin un ràpid refredament i sigui ideal per soldar en totes les postures.
Globular: Aquesta subcategoria crea gotes de gran gruix que permeten arribar a tots els forats. Un inconvenient que té és que produeix moltes esquitxades pel que no és recomanable soldar sobre cap.
El material d'aportació ha de ser igual que el metall base.
Cognoms: Cortés Pujadas Data: 03/05/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 3 INFORME DE PRÀCTIQUES 3.Descripció de la pràctica En aquesta pràctica s'ha utilitzat en concret plaques d'acer. El gas utilitzat en la soldadura ha estat argó i el procés s'ha efectuat amb una transferencia per curtcircuit.
La pràctica ha consistit en llegir el funcionament de la màquina de soldar i el procediment per fer aquesta. Tot seguit s'ha fet un cordó seguint les indicacions del manual, és a dir, deixant un espai d'uns 20mm entre la part aportadora i la peça. També s'ha fet una prova de cordó sense gas per comprovar quin era el resultat i observar milor la utilitat del gas en el procediment. Aquest últim cordó s'ha produït amb dificultats i el resultat ha sigut irregular i amb moltes projeccions.
4.Mesures de seguretat Els mètodes de seguretat que s'han utilitzat en aquesta pràctica han sigut les propies d'una soldadura: Utilització de guants termics així com una pantalla de soldador de cap. Com a protecció també s'han utilitzat les ulleres protectores i roba de maniga llarga per evitar cremades a causa de les espurnes pròpies del proces de soldadura.
...

Tags: