Classe final de cardio (2017)

Apunte Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Nutrición Humana y Dietética - 3º curso
Asignatura Patologia Cardiovascular
Año del apunte 2017
Páginas 3
Fecha de subida 22/06/2017
Descargas 1
Subido por

Vista previa del texto

ESTIL DE VIDA SALUDABLE MÉS ENLLÀ DE LA DIETA. CARDIOVASCULAR.
- Exercici regular Menjar saludable Vida sana Reduir estrès Beure molta aigua BENEFICIS DE L’EXERCICI:            Afavoreix l’augment de la potència cerebral Redueix la depressió i incrementa la confiança en la imatge corporal Prevé problemes respiratoris i millora l’asma bronquial Redueix el risc cardíac, disminueix la pressió arterial i canvia els errors del colesterol en sang Millora la calcificació dels óssos prevenint la osteoporosis i la osteopènia Manté i millora la flexibilitat Augmenta la massa muscular i millora la postura corporal Promou la immunitat Redueix el sobreprès i millora la digestió Disminueix la incidència de diabetis i ACV Produeix hormones del benestar EXERCICI. ALTRES EFECTES MÉS ALLÀ DEL PES: 1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Fitness VS fatness. Obesos amb pes normal? Múscul i teixit adipós són òrgans endocrins: Mioquines i adipoquines Hormesis i exercici. Exercici anti-inflamatori i antioxidant Flexibilitat metabòlica Insulina resistència i múscul resistència anabòlica Exercici com anti aging L’exercici com Poli pill VARIABILITAT DE LA FREQÜÈNCIA CARDÍACA: L’augment de la variabilitat de la freqüència cardíaca està lligat a un predomini del sistema nerviós parasimpàtic o vagal, mentre que una reducció de la variabilitat està relacionada amb el predomini del sistema nerviós simpàtic.
PES NORMAL METABÒLICAMENT OBESOS: MONW       Poca grassa subcutània Normal IMC Alteracions metabòliques Ni el pes ni IMC ho reflecteixen Tampoc les equacions per grassa Depòsit de grassa visceral   POC MÚSCUL i de poca qualitat Poca “flexibilitat metabòlica” ADIPOQUINES: substàncies derivades dels adipòcits. Son totes perjudicials? NO  Efectes beneficiosos: o Leptina: disminució ingesta, sensibilitat a insulina.
o Adiponectina: sensibilitat a insulina i antiaterogènica  Efectes contraris: o Angiotensinogen: Alteració fibrinòlisi (hipertensió) o TNF – alfa, IL – 6, ASP i RESISTINA: Resistència a insulina.
FLEXIBILITAT METABÒLICA: La capacitat del nostra organisme d’obtenir energia dels diferents macronutrients de tal forma que d’aquests poden ser utilitzats de FORMA ALTERNATIVA en funció de les diferents circumstàncies externes.
AUGMENT DE GRASSA ABDOMINAL I DISMINUCIÓ DE MÚSCUL APENDICULAR: - Poca flexibilitat metabòlica Resistència a la insulina muscular Resistència anabòlica ...