Resum McCombs i Evatt (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Teories de la Comunicació
Profesor M.C.
Año del apunte 2016
Páginas 1
Fecha de subida 13/11/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Magui Dogliani- 1423940 SEMINARI: Lectura de McCombs i Evatt Aquest article parla del rol de la agenda setting en el món contemporani, aquest es l’ús que fan els mitjans de comunicació per formar la opinió pública. La recerca en aquests últims 25 anys ha mostrat la influència que tenen els mitjans de comunicació en la manera en que la gent percep la realitat. Els autors remarquen la teoria, la metodologia, la tècnica i la psicologia de la agenda setting i ens dona exemples de diferents àmbits, especialment dels polítics. Paraules, imatges i estereotips són tots part de les actituds que influencien i entenen els consumidors dels mitjans de comunicació.
Aquesta teoria té punts encertats i altres portats a un extrem que no s’ajusta a la realitat on vivim.
Actualment , tot el que consumim esta estereotipat i segueix el mateix patró o amb eines podem seguir el nostre mateix estil? Consideren que ofereixen uns productes molt estandarditzats i anul·len la capacitat creativa de les persones. Creien que molts punts estan portats fins dels extrems.
Idea: la industria cultural ens influencia. La cultura industrial es una cosa industrialitzada que acaba empobrint la cultura. Quan parlem de cultura parlem de qualsevol tipus de producció simbòlica.
Això es el que es va comentar a la sessió del seminari, la meva opinió és que és cert que actualment molta gent consumeix el mateix tipus de productes. Però, considero que això no és un problema ja que els usuaris consumeixen aquelles coses que els hi resulten favorables, de bona qualitat i de bon preu. I si hi ha un mercat o una empresa que proporciona aquest tipus de productes, la gent els consumirà.
Per altra banda, cadascú té la seva pròpia personalitat per decidir quins productes consumeix i quins no. No crec que sigui problema de la cultura industrial ni molt menys perquè és cert que podem ser una mica influenciables els éssers humans però al cap i a la fi cadascú té aquell aspecte que el fa diferent a la resta i que el fa consumir un producte diferent als altres.
...