Examen de prova (2016)

Examen Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Psicología - 1º curso
Asignatura Psicologia Social
Año del apunte 2016
Páginas 3
Fecha de subida 20/04/2016
Descargas 78
Subido por

Vista previa del texto

Examen amb respostes 1- Un 80% dels socis d’una entitat esportiva decideix prohibir el consum de begudes alcohòliques en el seu local social. Aquesta decisió constitueix: a.
b.
c.
d.
una norma de grup una influència a l'estil Moscovici una conducta autoritària del socis un fort lideratge del responsable de l’entitat 2- Un estereotip: a.
b.
c.
d.
sempre té un contingut negatiu pot conduir a una discriminació positiva i negativa no té res a veure amb el procés de categorització correctes a i b 3- Per tenir poder i influir en la direcció desitjada, la minoria: a.
b.
c.
d.
Ha de ser experta en lleis Ha de negar-se a rebaixar les seves peticions i aspiracions Ha de controlar a la majoria, en el sentit funcionalista Ha de ser consistent i flexible 4- En Carles i la Sandra es volen casar, ells no practiquen ni creuen en cap religió, però la família del Carles és molt religiosa i agradaria que es casin d’acord amb el seu ritual religiós. Si finalment es casen seguint el ritual religiós, en termes d’inducció del comportament podem dir, que la seva decisió és un exemple de: a.
b.
c.
d.
contranormalització l’estratègia d’influència social no verbal reactància psicològica conformitat 5- Un empleat arriba 2 hores tard cada dia de la setmana. El cap de personal l'avisa de que, d'acord amb el contracte signat, se li penalitzarà aquesta falta. Aquest és un exemple de: a.
b.
c.
d.
Poder expert Poder d'impotència Poder legítim Poder de coerció 6- Un empresari no sap com fer amb els empleats que cada dia arriben 2 hores tard. Si comença una conversa per cercar entre tots una solució, s'enfronta a: a. a un possible procés de negociació amb la minoria (els empleats) b. a l'activació del poder de coerció per part dels empleats c. l'exercici del poder d'expert d. ell, com a minoria, a un procés de negociació 7- El professor fa una pregunta a l'aula, la formula de forma genèrica a tothom. La no resposta dels alumnes, per la pressió del silenci de la majoria d'alumnes de la classe, s'anomena: a.
b.
c.
d.
Poder de la desinformació Obediència Contranormalització Conformitat 8- Entenem per reactància psicològica: a. un estat desagradable que es dóna quan diferents elements cognitius mantenen incoherència amb els elements emocionals b. teoria que ens aporta un equilibri cognitiu c. la percepció d’amenaça o de pèrdua real de la llibertat personal d. l’estratègia d’influència social no verbal 9- El prejudici: a.
b.
c.
d.
té funcions negatives malgrat pugui tenir un contingut favorable sempre acaba donant lloc a una discriminació amb contingut negatiu no té res a veure amb el procés de comparació correctes a i b 10- Els estudis d’Adorno sobre la personalitat autoritària: a.
b.
c.
d.
Expliquen un tipus d'autoritarisme, el de dretes Es van desenvolupar dins de la Alemanya nazi Obliden el autoritarisme antidogmàtic d’esquerres Correctes les respostes anteriors 11- Quins tipus de conformitat hi ha? a.
b.
c.
d.
Cohesió i unanimitat Conformitat privada i acceptació pública Conformitat privada i acceptació real Conformitat pública i acceptació privada 12- Una mare fumadora parla amb les seves companyes de feina i els hi explica que el seu fill quan juga amb el seu germà fa veure que està fumant, tot i que ella mai li ha dit que això sigui bo ni que ho havia de fer. Aquest fet s’anomena: a.
b.
c.
d.
Organització perceptiva Replica subjectiva Aprenentatge social Conducta madurativa 13- Un noi repta al seu amic de saltar un riu, ell li contesta que és capaç de fer-ho, diu tenir molta confiança en sí mateix. Això s’anomena: a.
b.
c.
d.
Autovigilància Autoeficàcia Autoestima Autofocalització 14- Quin dels següents NO és un component de la nostra identitat: a.
b.
c.
d.
Autovigilància Autoconcepte Automotivació Autoestima 15- En Quim està parlant amb els seus pares i surt el tema de les eleccions. El seu pare li pregunta a qui va votar i el Quim diu que va votar a Ciutadans (tot hi haver votat a Podemos), però no vol causar una discussió, ja que els seus pares són de Ciutadans i vol estalviar-se una mala imatge de sí mateix davant la seva família. Com s’anomena aquest efecte? a.
b.
c.
d.
Dificultat dels judicis Reactància Conformitat pública Influència social informativa Respostes 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10) 11) 12) 13) 14) 15) A B D D C A D C A A D C B C C ...