Seminari 1 (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Ciencias Biomédicas - 4º curso
Asignatura Estratègies terapèutiques
Año del apunte 2016
Páginas 4
Fecha de subida 02/10/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Estratègies terapèutiques SEMINARI 1: ENGINEERED T-CELL THERAPY TO TREAT REFRACTORY ACUTE LYMPHOBLASTIC LEUKAEMIA (ALL) Incidence and prognosis of ALL ALL treatments 30 Estratègies terapèutiques Chimeric Antigen Receptor T cell therapy Els receptors antigènics quimèrics s'expressen en cèl·lules T que després s'injecten al pacient.
El receptor té una part de receptor de membrana cel·lular que reconeix la CD19 de les cèl·lules B (prové normalment d'un anticòs d'animals que amb una regió transmembrana se li ha enganat un domini d'estimulació i l'altre d'activació). Els dominis fan que la cèl·lula s'activi i s'expandeixi de manera específica a l'antigen que reconeix.
S'injecta una dosi d'aquestes cèl·lules en el pacient i mirar si milloren.
És important aconseguir l'expansió in vivo.
Preclinical studies - Costimulatory domains affect expansion, prolonged activation - Demonstration of cytotoxicity of CART cells in vitro - Demonstration of xenograft regression in mouse models - Demonstration that prior chemotherapy increases efficacy Preparing CAR+ T cells against CD19 (CTL019+ cells) Es fa una extracció de cèl·lules blanques dl pacient, es separen, es purifiquen amb la presencia d’antígens de les cèl·lules T com CD3 i CD28. Quan estan purificades les cultivem in vitro i amb un vector introduïm el receptor antigènic que conte les tres parts.
La transferència gènica i com la fas, afecta a la seva funcionalitat. Com més temps in vitro més diferencien les cèl·lules T i per tant menys capacitat d'expansió tenen.
31 Estratègies terapèutiques Chimeric antigen receptor t cells for sustained remissions in leukemia gràfic: un 67% no han tingut més símptomes després del tractament i la supervivència puja fins al 87%.
figura 2: miren els nivells de les cèl·lules que han modificat i que han estat injectades al llarg del temps. En el eix Y es le nombre del pacient i en el X és la quantitat de cèl·lules.
A dalt blau és positiu, roig negatiu i R recaigut, els que tenen nivells més baixos ´son els que han recaigut.
2C és fa una PCR d'aquestes cèl·lules al cap de mesos veiem que hi ha molts pacients que tenen nivells significatius d'aquestes cèl·lules, mentre que altres no se'ls hi expandien, en aquest últims el que van fer va ser un altre cop la teràpia al cap d'uns mesos, ai al segon cop si que aquestes cèl·lules mantenies i expandien.
Fig 3. miren si les cèl·lules B canceroses decauen, son les cèl·lules B CD19+.
En general els nivells de cèl·lules B respecte el principi van baixant.
Els que tenen limfòcits mes elevats inicialment tenien un síndrome mes agut i mes sever perquè l'activació de les cèl·lules T es antigen específic i quan mes en tens mes nivells de citoquines associats.
32 Estratègies terapèutiques Histopathology Abans del tractament, nuclis de cèl·lules CD19+ i també per altres marcadors. Després del tractament (14 setmanes) desapareixen els nuclis 33 ...