Actividades del diario de Professionalització 2 (2011)

Ejercicio Español
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Pedagogía - 1º curso
Asignatura Professionalització i Sortides Laborals
Año del apunte 2011
Páginas 2
Fecha de subida 27/11/2014
Descargas 2
Subido por

Vista previa del texto

Actividad 3: Estudio de caso En l’Associació Tots Som Santboians, localitzada en la població de Sant Boi de Llobregat, a la comarca del Baix Llobregat, es localitza l’acció. El principal problema que hi ha és la coordinació de les diferents activitats que es realitzen, per tal d’organitzar els llocs i els espais on es poden dur a terme les activitats corresponents a cada grup. Tenim tres activitats, la de ball, que es realitza dilluns de 18:30 a 20:00 i els divendres de 18:00 a 19:30, el repàs que es realitza dimarts i dijous de 18:00 a 20:00 i el casal que es realitza cada dissabte, encara que la hora es variable, segons quin grup sigui(hi han grups de matins i altres de tardes) i segons la activitat que s’hagi de realitzar.
Per realitzar totes aquestes activitats disposem de dos casals, el de Marianao(on està centrada l’activitat normalment) el qual té una sala la qual té un petit escenari, i dues aules amb ordinadors i pissarres. Mentre que la sala amb l’escenari està disponible dimarts, dimecres i divendres de 17:00 a 20:00 i tots els dilluns de 17:00 a 19:00, les dues aules amb els ordinadors estan disponibles totes les tardes de 18:00 a 20:30. D’altra banda, l’altre casal, el de Casablanca, té un petit pati interior, disponible per realitzar activitats de dilluns a dijous i els dissabtes previ avís a qualsevol hora, a més té una classe per realitzar reforç disponible de dilluns a divendres per el matí i dilluns, dimecres i dijous per la tarda, a més de l’aula d’estudi, on s’ha d’estar completament en silenci, que està oberta de dilluns a dissabte de 09:00 a 21:00.
El coordinador de l’Associació l’Albert, ha de distribuir les diferents activitats quadrant els llocs disponibles amb els horaris, i, a poder ser que la activitat es realitzi cadascun dels dies en el mateix lloc, tot això, reunint-se amb els monitors de cada una de les activitats i dels grups pertinents.
Quan l’Albert intenta fer un horari i quadrar els horaris de les activitats amb la dels centres es troba amb un problema d’horaris en una de els tres activitats, la de ball. Mentre que l’activitat de repàs es pot realitzar en el casal de Marianao ja que tenen les aules d’ordinadors buides els dimarts i dijous durant les dues hores que dura l’activitat(de 18:00 a 20:00), i el casal es realitzaran al gran majoria d’activitats fora de qualsevol dels centres, si algun dissabte necessitessin un espai per realitzar les activitats té el permís del director per organitzar-les dintre del pati del casal de Casablanca, sempre que avisi amb una setmana d’antel·lació a la organització del centre. Pel que fa a l’activitat amb el problema, la de ball, els divendres tenen disponible l’aula del casal de Marianao, però no el dilluns, i al casal de Casablanca, només tenen disponible l’aula els dilluns a la hora en la que la necessitaran.
Les solucions que l’Albert al seu abast que serien, realitzar l’activitat en dos centres diferents, canviar el dia en que es realitza l’activitat o bé modificar l’horari fent-lo avançar o retrasar, però, totes aquestes idees no les pot debatre ell sol, haurà de parlar amb els dos monitors i argumentar i exposar els motius per tal de triar quina de les solucions seria la més correcta i la que els aniria més be als monitors i als alumnes.
...