drogues i toxicologia practica (2015)

Apunte Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Criminología - 2º curso
Asignatura Drogues i Toxicologia
Año del apunte 2015
Páginas 1
Fecha de subida 21/07/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Paula Serra Ferré DROGUES I TOXICOLOGIA 1. Té sentit la distinció entre drogues legals i drogues il·legals? 2. S’haurien de legalitzar totes les drogues? CONCLUSIONS : La distinció entre drogues legals i drogues il·legals no és que tingui sentit , sinó que és necessària. Aquesta distinció suposa una regulació d’aquestes substàncies nocives, de manera que eviten el consum desmesurat de les més perilloses (ja que no seria el mateix consumir una mateixa quantitat de tabac que d’heroïna). Dins la nocivitat d’aquestes, sempre serà millor un cert control entre les que puguin atemptar més contra la salut pública.
Personalment, penso que no s’haurien de legalitzar totes els drogues. Podem veure que solucionaríem molts aspectes com l’economia submergida pel narcotràfic , la qualitat de les drogues , les despeses en seguretat i prevenció, certa corrupció, les congestions en les presons, etc. Però qui ens diu que no n’apareixerien de nous? Excés de consum entre els menors, més costos tractaments de desintoxicació o centres de salut per un augment de pacients a urgències (es descongestionarien les presons per congestionar hospitals ), delictes de tràfic o possibles danys a terceres persones per culpa els afectes de les drogues... No seria tan mal vist al ser legal, hi hauria més llibertat de consumició , cosa que podria provocar un descontrol i mal ús d’aquestes.
Si l’augment de consum ha estat del cànnabis i tanta població reclama la legalització d’aquest, habilitaria llocs lucratius amb cert control per el seu consum , sempre i quan informant dels efectes i control de menors. Però no ho faria amb cap tipus de droga més nociva.
És veritat que el dany a un propi és problema del consumidor, però qui assegura que aquest és responsable d’ell mateix després de prendre substàncies? Una persona sota els efectes de les drogues pot provocar danys a tercers , cosa que atemptaria contra la salut pública, i podria causar temor a la població.
En conclusió, opino que la distinció de substàncies legals ( com l’alcohol o el tabac) i la de substàncies més dures ( com l’heroïna) és necessària, i estaria en contra de la legalització de totes les drogues: Únicament habilitaria espais lucratius per el consum de cànnabis amb un control per aquells que no se’n poden estar, tot i que sense massa simpatia al respecte. I per suposat, com ja s’està realitzant, per mitjà de receptes mèdiques per rebaixar els dolors de certes malalties.
...

Tags: