Apunts Fisica - Bloc B (04/03/2015) (2015)

Apunte Español
Universidad Blanquerna (URL)
Grado Fisioterapia - 1º curso
Asignatura Física
Año del apunte 2015
Páginas 2
Fecha de subida 04/03/2015
Descargas 48
Subido por

Vista previa del texto

Física: Bloc B – Segon Semestre 1r Fisioteràpia – Torn Matí Professor: Antonio Morral Fernández Alumna: Anna Neira Sánchez Apunts classe 04/03/2015 Aplicació bipolar  les dues superfícies dels dos elèctrodes són iguals.
Aplicació monopolar  un elèctrode més petit que l’altre (el petit = més dens). El més dens expulsa amb més pressió, per tant, el sentim més. El petit concentra i el gran dispersa.
Tant el color negre com el vermell són bidireccionals. Lo important és la superfície de l’elèctrode.
Per fer analgèsia mentre tanquem el cicle va bé. Podrem posar l’elèctrode petit en el braç on volem l’efecte analgèsic i l’elèctrode gran al mateix braç o al contrari perquè així, de les dues maneres, tanquem el cicle i aconseguirem l’efecte que ens proposem.
Si hi ha una cicatriu d’una operació de fa dues setmanes com aquesta segurament encara tindrà els punts, estarà tendra i per risc de infecció no podrem posar l’elèctrode a sobre d’aquesta si volem treballar l’articulació de la zona mitjançant la generació de parestèsia.
Per fer efecte analgèsic  generar parestèsia (si no hi ha parestèsies no hi haurà gaba) Sempre caldrà preguntar on li fa mal al pacient si volem exercir aquest afecte (parestèsia) i és la seva primera visita i no hem vist la radiografia. Si és dolor en una zona posarem dos elèctrodes en una banda, dos a l’altre i així s’assolirà l’efecte en una superfície major.
Mecanoreceptors d’adaptació rapida i mecanoreceptors d’adaptació lenta.
La parestèsia s’atura quan rep un estímul durant un cert temps amb les mateixes característiques. Exemple: si mateixa roba durant un cert temps mecanoreceptors acostumats i ja no la notes. Exemple (1): al cap d’una estona d’entrar a l’aigua (aquesta inicialment estan freda) ja notarem que l’aigua està bona. Exemple (2): entres a un antre on fa molta pudor al cap d’una estona t’acostumaràs a l’olor i ja la notaràs normal. Exemple (3): et quedes a les fosques, al cap d’una estona els teus ulls s’hauran adaptat a la foscor i veuràs algunes formes.
Per tant, perquè no s’aturi la parestèsia caldrà que eduquem al pacient (o ho fem nosaltres) per tal de que quan s’hagi adaptat al formigueig (efecte parestèsic) augmenti la intensitat o la freqüència.
Contraindicacions Gent amb marcapassos o dispositius electrònics.
Mai elèctrodes a la zona cardíaca o a l’arteria caròtida (aquesta controla tensió i pressió podríem provocar una parada cardíaca).
Mai elèctrodes a les aixelles, als sinus, a la regió d’escarpa i regió poplítia.
Ni zones que resposta muscular més profundes.
Tampoc noies embarassades (patologies = exemples: esquinços de turmell, lumbàlgia). Solució  no utilitzar cremes especials (lo millor serà body milk del supermercat). El tractament serà Física: Bloc B – Segon Semestre 1r Fisioteràpia – Torn Matí Professor: Antonio Morral Fernández Alumna: Anna Neira Sánchez ensenyar a realitzar massatges a l’esquena en el cas de lumbàlgia o al turmell en cas de danys al turmell.
També si la persona té fòbia a les corrents.
...