HISTORIA (2014)

Apunte Español
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Administración y Dirección de Empresas - 1º curso
Asignatura historia
Año del apunte 2014
Páginas 4
Fecha de subida 02/11/2014
Descargas 1
Subido por

Vista previa del texto

1-Què és la TDT? Per què és important?............(1-16) 2-Diferéncia entre senyal analògic i digital........(17-24) 3-Quina diferència hi ha entre la televisió digital terrestre i la televisió digital per satèl·lit? I amb la televisió digital per cable?................................................................(25-31) 4-Què és l'apagada analògica?...........................(32-35) 5-Com es farà la transició d'una tecnologia a l'altra? (36-43) 6-Arribarà la TDT a tot el territori? Quina és la oferta de canals que es poden rebre?............................................(44-53) 7-Què entenem per serveis o aplicacions interactives?(54-63) 8-TDT a casa meva..............................................(64-68) 9-Conclusió.........................................................(69-76) La Televisió Digital Terrestre (TDT) és el sistema de difusió del senyal de televisió que utilitza la tecnologia digital per transmetre la imatge, el so i altres serveis mitjançant les ones terrestres. Per emetre s'utilitzen els mateixos centres emissors i per rebre s’utilitzen les mateixes antenes que hi ha als habitatges per a la televisió terrestre analògica.
La TDT no és una opció més per veure la televisió. La TDT és una tecnologia de substitució. Substitueix la televisió analògica tal com la coneixem ara, perquè aquest format desapareixerà a tot l'estat espanyol el 3 d'abril del 2010. Aquest és un procés que es produeix a tot Europa i es fa en compliment de la normativa europea.
Per rebre la TDT, només cal seguir tres passos senzills: comprovar si som en una zona de cobertura, adaptar la nostra instal·lació d'antena, sobretot en el cas d'antenes col·lectives, i disposar d'un descodificador de TDT, ja sigui un descodificador extern o un televisor digital amb descodificador integrat. No cal subscriure's, ni pagar cap quota, atès que les emissions són ara totalment gratuïtes i en règim obert.
Un senyal analògic és un voltatge o corrent que varia suau i contínuament.
Una ona sinusoïdal és una senyal analògic d'una sola freqüència. Els voltatges de la veu i del vídeo són senyals analògiques que varien d'acord amb el so o variacions de la llum que corresponen a la informació que s'està transmetent.
Els senyals digitals, en contrast amb els senyals analògiques, no varien en forma contínua, sinó que canvien en passos o en increments discrets. La majoria de les senyals digitals utilitzen codis binaris o de dos estats.
La televisió digital terrestre es transmet per ones electromagnètiques terrestres com la televisió analògica convencional. La recepció s’efectua a través de la mateixa antena actual, a diferència de la televisió digital, via satèl·lit o per cable que utilitzen altres mitjans (antena parabòlica i cable respectivament). A més a més, per gaudir de la televisió digital terrestre (TDT), no s’ha de pagar cap quota d’abonament, a diferència de les plataformes digitals per satèl·lit o cable, que són de pagament.
Segons la legislació estatal, el 3 d'abril del 2010 es produirà l'anomenada «apagada analògica», data en què les emissions deixaran de ser analògiques i passaran a ser, exclusivament, digitals. Per tant, és la data límit per haverse adaptat a la TDT.
La televisió digital terrestre (TDT) està entrant progressivament a Catalunya. Al llarg del 2008 i del 2009 la TDT ha d’haver arribat a totes les comarques de Catalunya.
A Catalunya el procés es fa d’una manera progressiva i per comarques: ha començat el 2008 i culminarà a finals del 2009. En aquest període de temps, a banda d’ampliar la cobertura de la TDT, es duran a terme accions coordinades amb els sectors professionals perquè la població de Catalunya s’adapti majoritàriament a la nova tecnologia.
A finals del 2007, la cobertura dels canals estatals era del 85% i la de TVC del 95%. A partir del 2008 es procedirà a desplegar la xarxa digital perquè a finals del 2009 s’arribi no tant sols a la cobertura que els operadors de televisió han d’arribar per compromís de concessió si no que s’arribi a la cobertura per tots els canals digitals que actualment té Televisió de Catalunya en analògic.
Actualment podem disposar d'una oferta de canals estatals, d'una oferta de canals nacionals (Televisió de Catalunya i Emissions Digitals de Catalunya són els titulars), a més a més d'una oferta de canals locals exclusius per a cada demarcació.
La TDT ofereix la possibilitat d’accedir a determinats serveis i/o aplicacions interactives, que enriqueixen l’experiència de l’espectador i permeten consultar informació (programació, notícies, el temps), o participar proactivament en concursos, enquestes o jocs mitjançant el comandament a distància.
Per poder-se beneficiar d’aquests serveis o aplicacions interactives, cal tenir en compte que el descodificador digital que adquirim ha de ser compatible amb la tecnologia MHP (Multimedia Home Platform ), l’estàndard adoptat en l’àmbit europeu per als serveis interactius de la TDT. Un descodificador 6MHP ha de tenir un logo visible a l’aparell.
A casa meva tenim la tdt desde fa un any, no està sempre conectada, es molt antiga y de segona mà, cada cop que la conectem hem de desconectar alguns cables per poderla fer servir i axir poder veure molts més canals, encara que nomès la solem usar quan les meves germanes volen veure disney chanel. La tdt permet veure més canals i amb millor qualitat en el meu cas.
La TDT representa la televisió del futur. Per tant, és convenient adaptars’hi al més aviat possible per poder gaudir dels beneficis que aporta.
La implantació de la TDT és imparable. Per això cal que, sense presses però sense pauses, tothom s’adapti a aquesta tecnologia per poder seguir gaudint d’un servei de televisió gratuït, de més qualitat i amb més canals disponibles. Podem comparar aquest procés amb el que vam viure fa uns anys quan la pesseta va ser substituïda per l’euro, després d’un període de transició com el que ara estem vivint amb la televisió.
Héctor Vilaseca Aguilar 4 esoA 22-03-2009 Tecnología ...