Seminari audició i equilibri (2015)

Ejercicio Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Enfermería - 1º curso
Asignatura Fisiologia
Año del apunte 2015
Páginas 1
Fecha de subida 25/05/2015
Descargas 67
Subido por

Vista previa del texto

SEMINARI 3: AUDICIÓ I SISTEMA VESTIBULAR (Capítol 10: “El oído: la audición” i “ El oído: el equilibrio” págines 347-357) 1. Realitzi un mapa o un esquema de les vies seguides per una ona sonora des de que entra a l’orella, començant a l’orella externa i acabant al còrtex auditiu.
2. Quina és la funció de la membrana basilar? La membrana basilar és una membrana que es troba a l’interior de la còclea i la seva funció principal és codificar els sons.
3. Com es codifica la intensitat d’un so? Les ones d’altra freqüència que entren en el conducte vestibular creen un desplaçament màxim de la porció de la membrana basilar pròxima a la finestra oval i, en conseqüència, no són transmeses molt lluny al llarg de la còclea.
Les ones de baixa freqüència discorren al llarg de la longitud de la membrana basilar i creen el seu desplaçament màxim a prop de l’extrem distal flexible. Aquesta resposta diferencial a la freqüència transforma l’aspecte temporal e la freqüència (quantitat d’ones sonores per segon) en codificació espacial per localització al llarg de la membrana basilar.
4. Les cèl·lules ciliades tenen canals de comporta de K+ dependents d’estímul mecànic en els cilis. Quan són estimulats i s’obren, com es produeix la despolarització de la membrana? Quan les ones desflexionen la membrana tectoria, els cilis s’inclinen cap als membres més alts, els ponts saltes i s’obren més canals, de manera que els cations entren a la cèl·lula, per la qual es despolaritza. Els canals de Ca2+ s’obren, augmenta l’alliberació del neurotransmissor i la neurona sensitiva augmenta la seva freqüència de descàrrega. Quan la membrana tectoria empeny els cilis als membres més baixos, els ponts es relaxen i tots els canals iònics es tanquen.
...Comentario de olopezgalan en 2016-10-06 12:25:40
esta inacabat.