Activitat 1 (2016)

Pràctica Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Administración y Dirección de Empresas - 2º curso
Asignatura Recursos Humanos
Año del apunte 2016
Páginas 1
Fecha de subida 27/03/2016
Descargas 3
Subido por

Vista previa del texto

GRAU ADE – RRHH A què fa referència el sistema de MOTXILLA AUSTRIACA que s´utilitza en el mercat laboral d´aquell país? Aquest sistema en comptes de tenir el dret a cobrar tants dies per any treballat segons la teva antiguitat, consisteix en que hi ha un percentatge del sou que paga l'empresa, com si fos una cotització, que va a parar a una "motxilla" és a dir a un compte a nom del treballador en qüestió i aquests diners es van acumulant cada mes. Es posen en dipòsits a termini i renda fixa per vèncer la inflació i que any rere any no perdin valor.
Per tant aquests diners són del treballador i els cobrarà tant si està en aquella empresa fins a la seva jubilació, com si decideix canviar de carrera, fer-se autònom, etc. Per això el principal avantatge que té és que introdueix més mobilitat i flexibilitat en el mercat laboral.
En què consisteix la FLEXISEGURETAT en el mercat de treball que aplica amb notable èxit a Dinamarca? És un model d'organització del mercat de treball basat en polítiques proactives per part de l'Estat . L'objectiu d'aquest model és aconseguir un mercat de treball flexible, que garanteixi la protecció social dels treballadors i contribueixi a que sigui més reactiu, inclusiu i competitiu. Es basa en tres pilars fonamentals: - Flexibilitat a alhora de contractar i acomiadar Alta protecció social pels aturats Política de formació laboral molt activa Per tant no hi ha cap restricció a l'hora de contractar o acomiadar, però està associat a un alt nivell de seguretat en els ingressos fins i tot per als aturats.
També les polítiques d'ocupació garanteixen per la continuïtat de la formació i capacitació professional.
...