Concepte 3 (2013)

Trabajo Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Mètodes, tècniques, fonts i organització del treball periodístic
Año del apunte 2013
Páginas 1
Fecha de subida 25/04/2016
Descargas 1

Descripción

Tots els treballs del curs de Mètodes, Tècniques i Fonts i organització del treball periodístic.

Vista previa del texto

Carla Borràs Polo Mètodes Tècniques Fonts 17 d’octubre, 2013 Exercici 3 INTERNET EN EL PERIODISME ACTUAL Actualment, Internet s’ha convertit per a molts teòrics i experts un nou mitjà de comunicació. Moltes de les notícies apareixen a la xarxa abans que als mitjans tradicionals com la televisió i la ràdio. D’aquesta manera, Internet és cada vegada més important per al periodisme. Tot i tenir virtuts com la rapidesa, la comoditat.. també tenen defectes que afecten al bon periodisme, per exemple, les xarxes socials.
Fonts personals Mariola Dinarès, (Matadepera, 1973), actualment treballa com a guionista al programa “Els Optimistes” de Catalunya Radio. És també emprenedora digital i Social Media Management, de tal manera que seria un molt bon exemple perquè ens expliqui l’ús correcte d’Internet en la troballa d’informació de qualitat. www.twitter.com/HolaMariola http://holamariola.blogspot.com/es Telèfon del programa: 607070905 José Antonio del Moral és consultor expert en noves tecnologies i xarxes socials.
Gràcies a la seva gran experiència en el sector tecnològic i a les seves destacades nocions en el periodisme, podria parlar-nos de l’evolució d’Internet dins l’àmbit periodístic, quins han estat els canvis que s’han produït a causa de la xarxa.
https://twitter.com/jamoral http://blogs.alianzo.com/redessociales/ Francesc Grau (Banyoles, 1976) guanyador de diversos premis per la seva destacada tasca a Internet és consultor estratègic de comunicació, especialitzat en reputació en línia i a més a més professor a la UOC. L’arxiconegut tecnòleg i informàtic podria dur a terme una xerrada sobre Internet i els seus avantatges i inconvenients per la societat.
http://blog.francescgrau.com/2010/09 www.francescgrau.com Fonts documentals CAMUS, Juan Carlos. (2009). Gestión de contenidos digitales. Tienes 5 segundos.
http://www.tienes5segundos.cl/ És un llibre que només existeix en format diital a causa de la seva temàtica: Internet. En el seu contingut es mostren diverses maneres d’organitzar els continguts web, la manera com s’utilitza el temps a la xarxa i fins i tot com es creen els diversos continguts digitals.
Aquest article es tracta en una comparació entre el periodisme tradicional en què “només” existia la televisió i la ràdio i el periodisme actual, basat en Internet.
RIVAS, Manuel. (2011). Diferencia entre el periodismo tradicional y el periodismo en internet. Font electrònica [en línea] Blog personal de Manuel Rivas.
http://www.manuelrivas.com/diferencias-entre-el-periodismo-tradicional-el-periodismoen-internet/ Consultat el 23 de febrer de 2011.
En aquest article, l’autor defineix a Internet com el cervell humà, els humans no utilitzem el nostre cervell, sinó que utilitzem la xarxa per pensar. Es mostra també l’evolució que s’ha produït durant els anys.
CAIRO, Albert. (2011). Internet y el cerebro: Una guía para periodistas. Blog “El País” http://blogs.elpais.com/periodismo-con-futuro/2011/10/internetcerebro.html Consultat el 29 d’octubre de 2011.
...