Unidad 7. comunicacion, impresions (2017)

Examen Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Psicología - 1º curso
Asignatura Psicologia Social
Año del apunte 2017
Páginas 3
Fecha de subida 15/06/2017
Descargas 1
Subido por

Vista previa del texto

U.7 COMUNICACIÓ, IMPRESSIONS I EXPLICAIONS DE LES EXPLICACIONS DEL COMPORTAMENT AUTOPRESENTACIÓ Més enllà del treball del Goffman han afirmat que hi ha altre tipus d’estratègia d’autopresentació:  Intimidació el punt de partida és que tu vols generar por a l’altre persona fent ús d’amenaces.
EX. Ostres si no arribes a temps jo marxo EX. si no fas el treball no et posem a la portada i diem que no has participat  Autopromoció té a veure amb que tu et presentes als demés fent gala de la teva intel·ligència les teves habilitats, tu tens clar el que s’ha de fer i que sap de tot. Es la persona que sempre té la resposta de tot. Aquesta estratègia esta basada en el coneixement que té o en e coneixement que diu que té.
 ExemplificacióLa persona en aquesta estratègia també es posa de model però fa referencia a la seva capacitat de sacrifici. La persona es posa com un model d’ètica o d’integritat que s’ha de seguir. No estic parlant de ser el més intel·ligent sinó el més sacrificat. En el moment que es una cosa rígida i deixa de respondre a la circumstancia es quan t’has de plantejar si hi ha una intervenció o un canvi.
EX. Si no fos per mi tot s’hauria nat a la merda. La empresa no hauria sigut capaç de tirar endavant...
 Súplica No és la capacitat de sacrifici el que posa la gent de manifest, es la seva feblesa “pobrecito yo”. El poder de la impotència , es passen la vida fent pena “m’ha passat això, he perdut tal...”. Aquesta estratègia té un detall tu li pots dir a l’altre però si l’altre pensa que tu ets el responsable del que t’ha passat, la gent no et creurà i per tant aquesta estratègia no funcionarà. Funciona si no es percep autorresponsabilitat.
EX. Me interesso por la assignatura (no vengo a las clases y suspendo).
Hi ha la possibilitat de combinar-les.
Automontorització autovigilancia, autoobservació. Ens adonem de com gestiona la persona les expressions  Baix Vol adaptar-se a la demanda interna.
EX. té un parell de sabates que li van súper còmodes les sabates, estigui on estigui (boda, esport..).
EX. Tot i que sigui simpàtic diu que soparà una cosa diferent (tupper)  Alt vol adaptar-se molt a la demanda externa.
EX. té un parell de sabates per a cada ocasió EX. soparà el que sopin els demés CONGRACIAMENT Es una estratègia que té a veure per reduir les estratègies de poder.
 Reduir les diferències de poder amb qui pot premiar, castigar, ajudar, ferir...
 Menys poder, més congraciament EX. Has de tornar un llibre i han passat un dia saps que la persona que t’agafarà el llibre té més poder sobre tu (suspendre’t i no poder agafar un altre). A tu el que t’interessa es que no et redueixin. Aquest seria un cas en el que no es qualsevol interacció sinó que té més poder i m’interessa que no em castigui. La idea seria reduir la distancia al poder és a dir que generi congraciament.
EX. Quan vols caure bé a algú elogies a l’altre persona.
 El dilema del congraciament es una cosa que li passa a la persona que vol reduir poder. També l’hem d’entendre com un joc social. Vull que em faci cas però que no volem que es noti que l’estem fent la pilota.
EX. L’estudiant que vol reduir distancia amb el bibliotecari  Conspiració autista Es de la persona amb més poder que està observant la situació. L’altre està veient que li etes fent la pilota però fa que no s’assabenta que no s’ha adonat (joc social).
EX. bibliotecari  Ésser subtils - Conformitat (aprovació verbal i no verbal) - Adulació (percebuda sincera) - Autopresentació positiva (més moderada amb amics).
Com es nota que estàs en congraciament? - T’has de preguntar si actuaries igual amb els teus amics.
...