Seminario Caso Amazon (2013)

Trabajo Español
Universidad Universidad Pompeu Fabra (UPF)
Grado Ciencias empresariales-Management - 2º curso
Asignatura OAE II
Año del apunte 2013
Páginas 3
Fecha de subida 21/11/2014
Descargas 1

Vista previa del texto

Seminari OAEII, seminari 201 La sortida a Borsa en el cas d’Amazon va se per problemes de finançament, amazon tenia escassetat de recursos propis i un projecte molt ambiciós en el qual necessitava capital i per tant sortir a borsa era una bona opció. Abans de sortir a Borsa van haver-hi unes petites discussions pel valor de l’empresa, un exemple es que General Atlantic va fer una valoració de $ 50 milions, però Bezos no va ho va acceptar.
En el cas de Google passava el contrari, Google no volia sortir a la borsa pel fet que comporta fer-ho. Sortint a borsa Google perdrà la privacitat de moltes comptes i document de l’empresa i no els hi feia cap gracia que la seva competència( Microsoft i Yahoo ) sabessin certa informació sobre la seva empresa. Apart no només patien per això,ells creien que sortir a borsa comportaria una pèrdua de llibertat i podrien posar en risc a al seva família, pel fet que tothom s’assabentaria que eren milionaris i això faria canviar la seu estil de vida( deien que si tinguessin que viure amb guardaespatlles perdrien tota la llibertat i privacitat individual).
De fet tanta era al confidencialitat que volien que a les reunions prèvies a sortir a borsa, feien firmar un estricte contracte de confidencialitat per que no es parles res d’aquella informació ( informació que era escassa degut a que intentaven desvelar el mínim de detalls possibles sobre la companyia) tant abans com després de sortir a borsa.
Tot es va solucionar una mica a Google emetent dos tipus d’accions; A i B, on A tenia un dret a un vot i B a 10 vots, així podrien seguir tenint el control total de l’empresa.
Per tant podríem dir que els inconvenients a l’hora de sortir a borsa veiem clarament que només els tenia Google, ja que Amazon ja li anava bé i no tenia cap problema pel fet de la confidencialitat.
El model de negoci d’Amazon es basava en un lloc online, on usuaris poguessin comprar llibres més còmodament. Aquesta idea no va ser seva, de fet ja hi havia una empresa que operava d’aquesta forma i més tard va començar a operar Books.com. Amazon des de un principi ja advertia als inversors que l’empesa tendra pèrdues però tot i així els inversos van confiar en l’empresa. El que va fer que l’empresa triomfes va ser eliminar transaccions que feien que augmentes el temps d’entrega del llibres i altres millores com per exemple un quadre de cerca que permetia als usuaris navegar a través d’un milió de llibres per autor, títol, matèria, y data de publicació. Amazon va animar als seus usuaris a que enviessin revisions sobre els llibres que es publicaven posteriorment en línia per que els altres usuaris poguessin tindre referències sobre el que anaven a comprar. El lloc era funcional, senzill i ràpid, y els preus eren barats. Amazon oferia ofertes els més venuts tenien un descompte del 10%, els èxits de vendes un 30% i un grup destacats de llibres un 40%.
Amazon a tot això es va comprometre a enviar llibres a qualsevol lloc en 24 hores ( depenent del destí). En la primera setmana, els clients van presentar uns 12.000 dòlars en valor de les vendes, i sis mesos mes tard les vendes van ser tan grans que Bezos es va tindre que traslladar a una oficina quan encara no hi eren en una.
En novembre de 1996, Amazon. Va alquilar un magatzem de 93.000 metros quadrats al Sud de Seattle, on podia abastir còpies de títols que es demanaven amb més freqüència. Al fer això Amazon va tindre una avantatge competitiva front la competència; mentre que els altres podrien arribar a tindre 1milió de títols, nomes disposaven d’un petit nombre de tots ells, en canvi amazon amb aquest magatzem podria tenir molts títols i fer les comandes més ràpidament que els altres per això Bezos va contractar a un alt executiu de Federal Express, un servei d’entrega al dia següent per executar el magatzem y distribuir ràpidament.
El pla típic d’una empresa en Internet avui en dia tindria que seguir els passos següents: Enfocar la teva àrea d'interès i decidir el model de negoci que es té o es vol tenir, crear un lloc web, fes-se conèixer amb empreses o persones amb les que es tingui una relació de negocis, proveir bons continguts i serveis gratuïts. Un altre cosa molt important es conèixer els principals motius pels quals hi ha gent que fracassa en el seu projecte de tenir un negoci a Internet però poder evitar fer els mateixos errors.
Si parlem d’una comparació de lideratge entre Amazon y Google el que extraiem de la lectura es la diferencia entre com Google no volia perdre el control de l’empresa ( fent dos tipus d’accions esmentades anteriorment) i poder prendre tot tipus de decisions i en canvi en Amazon no veiem com Bezos no fa una política semblant a Google, tot i així tampoc perdia molt el control de l’empresa.
...