4. VITA NOVA (2015)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Pompeu Fabra (UPF)
Grado Publicidad y Relaciones Públicas - 1º curso
Asignatura Estructures Socials i Tendències Culturals
Año del apunte 2015
Páginas 1
Fecha de subida 26/03/2016
Descargas 8
Subido por

Descripción

Documental Vita Nova

Vista previa del texto

Documental: Vita Nova (2009) – VINCENT MEESSEN El documental intenta retornar a la font de la imatge i no quedar-se amb el significat de la imatge que s’ha quedat en el temps. És la imatge del noi negre que saludava a la bandera francesa a la portada de la Revista Match. Per això se’n va a Burkina Faso, on està el nen de la salutació i parlar amb ell.
La significació de la imatge el 2009 ja està funcionant el mite i el nen està fent aflorar el significat i una altres han quedat amagats. La història no és mai història ja que hi ha parts que mai podrem percebre, quedaran amagades al llarg del temps.
Destacar que la portada de la salutació del nen ha estat l’exemple més conegut del llibre de les mitologies de Barthes.
Quan Barthes estudia què hi ha a la imatge acaba sobreescrivint el significat de la imatge. Els significats sempre s’estan reconstruint. Per tant el que sembla natural acabarà sent artificial.
Al arribar al lloc, el director del documental es troba a l’amic del nen que va fer la salutació.
Quan comença a cantar l’himne és una manera d’intentar recordar, tot i això aquesta cosa que es mostra a la fotografia s’ha anat debilitant al llarg dels anys. Això es veu simbolitzat en el fet que al intentar cantar l’himne no el recorda (demostra com ha canviat i s’ha debilitat en el que semblava una cosa tant estable). Fa molt d’incís en la manera en la qual es tracta els nens per adoctrinar-los.
Hi ha la comparació del procés de la mitificació amb el del procés humà. Assimila la reencarnació del significat, el moviment del significat de les coses (així com potser també la seva distorsió) al llarg del temps.
A Barthes li va destacar tant la portada de Match perquè li era molt propera ja que el seu avi era Binger.
Reflexió del documental: Que necessitem per compartir un mite? Necessitem compartir la història, però no té per a que significar el mateix per tots.
...