6. La realització a la pràctica (2014)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Comunicación Audiovisual - 3º curso
Asignatura Llenguatge televisiu
Año del apunte 2014
Páginas 2
Fecha de subida 31/12/2014
Descargas 6
Subido por

Descripción

Professora: Elisabet Garcia

Vista previa del texto

Cristina Martín Martínez – Llenguatge televisiu 2014-15 6. LA REALITZACIÓ A LA PRÀCTICA TREBALL AMB UNA CÀMERA - - - - Tècniques per emissió en directe:  Fer guió previ si és possible  Assajar coreografia si hi ha moviments Tècniques amb edició/muntatge posterior:  Imprescindible secretari/a de rodatge per vigilar la continuïtat  Preveure plans per facilitar el muntatge Amb guió planificat i edició posterior  Rodatge per plans (camps de llum)  Rodatge pla a pla  Pla màster Amb guió planificat i sense edició (pla seqüència) Sense guió Amb segones unitats Duplicació de preses TREBALL MULTICÀMERA - - Planificació: Fer la planta escènica amb posicions i moviments dels personatges, i establir la ubicació i la cobertura de cada càmera.
Guió:  Escaleta de programa (EX: Magazine en directe)  Guió d’enregistrament (EX: Ficció)  Manual de producció (EX: Retransmissions esportives) Assajar els plans i els moviments Enregistrament per blocs:  Sense postproducció  Amb postproducció o enregistrar bloc d’inserit o de recurs o masteritzar una o més càmeres o doblar el tir  màster  una altra càmera que ofereix altres perspectives per si falla la càmera principal o enregistrar més d’una vegada o incloure una càmera lleugera PLANIFICAR LA REALITZACIÓ - Cal tenir present:  Contingut del guió  Col·locació dels actors  Relació de mirades Cristina Martín Martínez – Llenguatge televisiu 2014-15 -  Col·locació de les càmeres Cobrir un diàleg de ficció entre dos personatges:  Un personatge enfront de l’altre (X enfront de B) o PERFIL: Permet mostrar fortes oposicions entre els personatges. No es veuen els dos ulls i es poden perdre expressions.
o PLA-CONTRAPLÀ: Per mostrar a qui parla i reacciones. Plans frontals i ¼ o PLA CONTRAPLÀ AMB ESCORÇ: Sensació d’intimitat.
 De costat: Permet obtenir plans frontals o de perfil quan es giren per mirar-se.
 En angle de 90º: Converses sense molta transcendència (no tensió, no intimitat)  Sense contacte visual: Creen tensió perquè els personatges s’ignoren. L’espectador pot observar les reaccions dels dos.
- Cobrir un diàleg de ficció amb tres personatges  Personatges situats en esquema A  Personatges situats en esquema L  Definir el número d’eixos - Cobrir un diàleg de no ficció (entrevista):  Tenir present: o Quin és l’objectiu de l’entrevista o El repte de l’entrevista televisiva és la seva manca de moviment. Generar ritme o Els canvis de pla han de respondre a necessitats narratives i no a criteris artístics o estètics o L’estrella de l’entrevista és l’entrevistat  Disposicions possibles: o Un enfront de l’altre  Enquadraments en pla-contraplà  Enquadraments en pla-contraplà amb escorç o De costat o En angle de 90º - Cobrir un diàleg de no ficció (entrevista amb tres persones):  Disposició en A  Disposició en L ...