informe soldadura per capil·laritat (2015)

Pràctica Catalán
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería en Sistemas y Tecnología naval - 1º curso
Asignatura Tecnologia naval i mecánica
Profesor J.
Año del apunte 2015
Páginas 3
Fecha de subida 25/10/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Cognoms: Cortés Pujadas Data: 19/05/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 2 INFORME DE PRÀCTIQUES Pràctica número: 11 Nom de la pràctica: Soldadura per capil·laritat Grup i número assignat: 12A Pràctica realitzada individualment: Si Numeració del grup: 12 Cognoms: Cortés Pujadas Data: 19/05/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 2 INFORME DE PRÀCTIQUES 1. Objectiu de la pràctica L’objectiu de la pràctica ha estat aprendre el procés d’utilització de la soldadura per capil·laritat.
2. Màquines i eines utilitzades Per aquesta pràctica hem utilitzat el cortatubos per seccionar el tub que hem de soldar i deixar així la bora uniforme.
Per realitzar la soldadura hem fet servir un bufador de gas butà.
Cognoms: Cortés Pujadas Data: 19/05/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 2 INFORME DE PRÀCTIQUES 3. Descripció de la pràctica La pràctica ha consistit en tallar el tub de coure amb el qual havíem de fer la soldadura. Tot seguit se li aplica decapant per treure les restes de òxid i d’impureses del tub. Un cop acabat es munta la estructura i es treuen les restes de decapant.
Amb la flama se li aplica calor fins que a vista es veu que està suficientment calent com per fondre el material d’aportació. Quan està prou calent se li aplica aquest, que en el nostre cas era una aleació estany-plata. Un cop feta la soldadura s’agafa la peça i se submergeix en aigua. Així es dona per acabat el procés de soldadura.
4. Mesures de seguretat Com a mesura de seguretat em pres els guants de protecció. Has de tenir especial precaució amb el bufador a la hora de encendre’l i a la hora de apartar-lo.
...