Control nerviós (2014)

Apunte Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Ciencias Biomédicas - 2º curso
Asignatura Fisiología Humana II
Año del apunte 2014
Páginas 2
Fecha de subida 22/09/2017
Descargas 0
Subido por

Descripción

Circulació.

Vista previa del texto

CONTROL NERVIÓS DE LA FUNCIÓ CIRCULATORIA Al parasimpàtic trobem l’acetilcolina com a neurotransmissor i en canvi al simpàtic trobem la noradrenalina (es troba en les cèl·lules alfa dels músculs que envolten l’artèria).
Els receptors adrenèrgics beta 2 els trobem al múscul esquelètic, cor i fetge. L’adrenalina té un efecte vasodilatador quan s’uneix als receptors beta 2.
CONTROL NERVIÓS DE LA PRESSIÓ ARTERIAL Per disminuir la pressió arterial es produeix una vasoconstricció activant el simpàtic i per augmentar la pressió enlloc d’activar el parasimpàtic el que es produeix és una activació del simpàtic. El parasimpàtic no actua.
15 CONTROL NERVIÓS DE LA PRESSIÓ ARTERIAL Si estàs tumbat i t’aixeques ràpid, la sang se’n va als peus per la pressió hidrostàtica i es produeix un mareig.
Si disminueix la pressió, s’activen els baroreceptors, s’enviarà una senyal al bulb raquidi i es produirà vasocontriccions de les arterioles i estimulació de la freqüència cardíaca a través del simpàtic.
Si augmenta la resistència, augmenta el gast/treball cardíac i per tant augmentarà la pressió.
CONTROL NERVIÓS DE LA PRESSIÓ ARTERIAL: SÍNCOPE VASOVAGAL Si disminueix el simpàtic, disminueix la freqüència, disminueix la contracció, disminueix la resistència, augmenta la dilatació i disminueix la pressió i per tant es produeix un mareig.
16 ...