Tema 4. Les hormones pancràtiques i la MSH (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Fisioterapia - 1º curso
Asignatura Fisiologia II
Año del apunte 2016
Páginas 5
Fecha de subida 16/04/2016
Descargas 65
Subido por

Vista previa del texto

Pedro Larín TEMA 4. Les hormones pancreàtiques i la MSH.
Hormona estimulant dels melanòcits (MSH).
La MSH és una hormona finalista i és la responsable de l'augment de la melanina quan ens toca el Sol. Provoca la dispersió dels grànuls de pigment per la dermis i en alguns casos col·labora en la síntesi de melanina, la qual és una substància que ens protegeix dels raigs solars i té un color ataronjat. El Sol provoca el melanoma, el qual mata.
Hormones pancreàtiques i regulació de la glucèmia.
El pàncrees és una glàndula molt gran que es troba paral·lela a l’estómac i per darrera d'aquest. Té una estructura semblant a la de les glàndules salivals.
Funcions pàncrees segons el tipus de teixit: - Exocrina: secreta sucs pancreàtics, els quals van directament al duodè. (Acini) - endocrina: secreta hormones, les quals van directament als vasos sanguinis. És responsable de la funció endocrina. (Illots, constituïts per 3 tipus fonamentals de cèl·lules: - cel. alfa: 25% del total  secreten glucagó - cel. beta: 60% del total  secreten insulina - cel. gamma: 10% del total  secreten somatostina  En el pròxim tema veuràs: - La insulina - El glucagó - La glucèmia ...