Exercicis 3 i 4 (2009)

Apunte Español
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Ciencias Ambientales - 1º curso
Asignatura Física
Año del apunte 2009
Páginas 2
Fecha de subida 25/05/2014
Descargas 1

Vista previa del texto

Problemes dirigits de Física per a Ciències Ambientals (La data límit d’entrega per a aquests dos problemes és el 13 de març) 3. Suposem que tenim un cotxe amb les quatre rodes bloquejades a sobre d’una plataforma que es pot inclinar l’angle α que vulguem (utilitzant, per exemple, una grua). Els coeficients de fregament estàtic i dinàmic entre les rodes i la plataforma són 0.35 i 0.3, respectivament.
a) Trobeu quin és l’angle màxim que podem inclinar la plataforma sense que el cotxe patini cap enrere.
b) Si inclinem la plataforma amb un angle de α=10º i desbloquejem les rodes, amb quina acceleració es mourà el cotxe cap enrere? α 3 Problemes dirigits de Física per a Ciències Ambientals 4. En una planta d’emmagatzematge de residus comptem amb una bulldozer de dos eixos, com la de la figura.
Si la massa de la cabina i de la pala són 5 tones i 1 tona respectivament (considereu que la massa dels braços de la pala és meyspreable) trobeu quina és la massa màxima que la pala pot arribar a carregar sense que la bulldozer bolqui cap endavant.
Nota: A la figura teniu les longituds del vehicle: - Hi ha 5 metres entre el centre de la pala i l’eix de la roda trassera.
- Hi ha 3 metres entre els eixos de les rodes - Hi ha 1 metre entre l’eix de la roda davantera i el centre de masses de la cabina CABINA PALA 1m 3m 5m 4 ...