Taxonomia, filogènia i diversitat final (2017)

Apunte Catalán
Universidad Universidad de Girona (UdG)
Grado Biología + Ciencias Ambientales - 4º curso
Asignatura Microbiologia i toxicologia ambientals
Año del apunte 2017
Páginas 1
Fecha de subida 03/10/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Umukie Bosch Altimiras Microbiologia i Toxicologia Ambiental Taxonomia, filogènia i diversitat final TAXONOMIA, FILOGÈNIA I DIVERSITAT FINAL El microorganismes es classifiquen amb les característiques típiques, però no és suficient. Es necessita per tant, un caràcter que els classifiqui filogenèticament. Aquest caràcter ha d’estar present a tots els microorganismes, ha de tenir una regió constant però també una de variable.
En el cas dels procariotes tenim la subunitat 16s RNA i en els eucariotes tenim la subunitat 18s RNA. Aquestes subunitats formen la subunitat petita del ribosoma.
La regió 16s té una seqüència constant però també té una regió variable que és la que s’utilitza per comparar entre microorganismes.
Altres caràcters per descriure els bacteris: -L’estructura de l’envolta. La majoria són gram-negatius.
-La morfologia cel·lular.
-El metabolisme.
-La tolerància o dependència de l’oxigen.
-Altres com l’endòspora, la degradació de contaminants, la reducció de metalls, la resistència a antibiòtics, la producció de toxines,..
La major limitació per la classificació és el fet que és difícil cultivar els microorganismes al laboratori. S’anomenen bacteris domèstics aquelles que es poden cultivar al laboratori amb les condicions que nosaltres els hi posem. Sols són <1% de tots els procariotes.
...