Rosa Collell (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad de Girona (UdG)
Grado Publicidad y Relaciones Públicas - 2º curso
Asignatura Teoria històrica de les Relacions Públiques
Año del apunte 2016
Páginas 2
Fecha de subida 29/04/2016
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Propaganda  Idea. Acció de comunicació que procura passar una creença / ideologia política, religiosa, filosòfica...
Publicitat  Producte o servei Relacions Públiques  Procés de comunicació. Mantenir un diàleg, conversació entre una empresa per tal de modificar, alterar el seu comportament, actitud...
1. Responsabilitat social corporativa 2. Patrocini / mecenatge 3. Comunicació interna 4. Protocol 5. Lobbisme 6. Relacions institucionals 7. Relacions internes 8. Relacions amb els mitjans de comunicació 9. Relacions amb la comunitat 10. Organització d’esdeveniments 11. Found raising 12. Mediació de conflictes (issues management) ...
 Credibilitat  Reputació  Prestigi Paraules clau BARNUM  NO és relacions públiques, és entreteniment. Veníem d’unes i la gent necessitava distreure’s, entretenir-se (ex: Elefant Jumbo). Barnum era una persona m55colt creativa que es beneficiava de la publicity. Seguia la idea que “Que hablen mal de mi, pero que hablen de mi”.
IVY LEE  Surt com a oposat a Barnum. Barnum era tot exageració (Jumbo), mentre que Lee busca la transparència informativa. No vol enganyar al públic, el vol ben informat.
 BARNUM  Enganyar per crear espectacle  IVY LEE  Transparència informativa (però ell dóna la informació)  BERNAYS  1923, primera càtedra de RP. (Doris Fleishman, la seva dona. Alguns diuen que ella donava les idees a les seves campanyes). Les RP com a procés de comunicació que intenta millorar, mantenir i establir la reputació d’una organització quan estigui malmesa, que és quan es necessiten les RP. Té en compte l’opinió pública i el target (a diferència de Lee).
...