CINCO REGLES PARA QUE LOS PERIODISTES TRIUNFEN EN LAS REDES SOCIALES (2016)

Resumen Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 3º curso
Asignatura Gèneres i Formats Audiovisuals Multimèdia
Año del apunte 2016
Páginas 1
Fecha de subida 23/03/2016
Descargas 40
Subido por

Vista previa del texto

GÈNERES I FORMATS AU DIOVISUALS I MULTIMEDIA – MARIA LÓPEZ MOYA CINCO REGLES PARA QUE LOS PERIODISTES TRIUNFEN EN LAS REDES SOCIALES – MANUEL MORENO Segons el professor de Periodisme de la Universitat de California del Sud Robert Hernández, el periodista ha d’estar present a les xarxes socials, ja que tot i que ells no s’hi estigui movent la seva comunitat sí, per tant hi ha d’estar present però no de qualsevol manera.
1. PRIMER SOM PERIODISTES, LA TECNOLOGIA EN SEGON LLOC Som periodistes que utilitzem diferents eines (Facebook, Twitter,...) a favor del periodisme, el nostre objectiu segueix sent informar la comunitat i utilitzem la tecnologia per fer-ho.
2. SI LA TEVA MARE ET DIU QUE T’ESTIMA... COMPROVA-HO! S’ha de verificar qualsevol informació que provingui de les xarxes socials, tot el que tenim com a periodistes és la nostra credibilitat.
3. LES XARXES SOCIALS NO SUBSTITUEIXEN LES ENTREVISTES TELEFÒNIQUES O EN PERSONA.
No hem de confiar només d’allò que diuen les xarxes, hem de trobar una interacció amb els lectors ja sigui en el món virtual com en el real.
4. ETS CIUTADÀ, MARCA I PERIODISTA.
La transparència és la nova objectivitat. Hem de ser reals, sincers, com seriem a la vida real, tenint en compte també que les opinions a les xarxes poden influir molt en el nostre prestigi.
5. OBRE LA TEVA MENT.
Hem d’estar disposats a provar noves eines socials, allò fonamental és adaptar-se als canvis, prendre’ls com un repte i utilitzar-los per informar.
El periodista, doncs, no ha de tenir por a utilitzar les xarxes, però ho ha de fer amb respecte. A més es representa a ell mateix a les xarxes socials i el seu principal valor: la seva credibilitat.
...