6. Noves tendències en el periodisme online (2014)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Estructura periodística en multimèdia i interactius
Año del apunte 2014
Páginas 1
Fecha de subida 14/11/2014
Descargas 114
Subido por

Vista previa del texto

6. Noves tendències en el periodisme online Periodisme immersiu Busca comprometre l'usuari com un explorador de la informació, contraposat a la figura del lector o espectador. Té el seu origen en les experiències dels videojocs. Exemple: Project Syria Reportatge multimèdia Pàgines interactives que expliquen un tema de manera monogràfica. Normalment utilitza informació ja creada però la presenta de manera atractiva i dinàmica. Exemples a http://interactius.ara.cat/ En forma de còmic: http://www.nytimes.com/projects/2013/tomato-can-blues/ En forma d'aventura gràfica: http://www.honkytonk.fr/index.php/webdoc/ Microvídeos Petits vídeos que poden ser cómodament distribuïts per Twitter, Instagram, Whats'app, etc. The New York Times té una secció de microvídeos d'un minut que anomenen Times Minute.
Periodisme mòbil (MoJo) Es presenta la informació segons les plataformes des d'on es consumeixen. Com hi ha molta gent que s'informa des del telèfon alguns mitjans produeixen informació pensant en les característiques d'aquesta plataforma. És molt important el disseny per a facilitar la navegació en aquests mitjans.
Tot i que se li dóna gran importància a la forma no perd de vista la necessitat d'informar.
Exemples: Cir.ca, shortformblog.com Microblogging en directe Twitter ofereix informació directa i en directe. És molt pràctic per narrar esdeveniments en directe.
Reportatges de llarg format Jill Abramson exdirectora del New York Times va anunciar que és un moment ideal per a què el periodisme narratiu creixi i es faci fort. Això contrasta amb la immediatesa de Twitter. J. Abramson considera que hi ha sectors de públic interessats en aquests llargs reportatges.
+ noves tendències • • • Periodismo con drones • Exemple 1 • Exemple 2 L'anècdota de El Deforma Blogging en directe ...