Seminari 1. Notes bàsiques (2016)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Pompeu Fabra (UPF)
Grado Humanidades - 4º curso
Asignatura Geografia d'Europa
Año del apunte 2016
Páginas 1
Fecha de subida 02/04/2016
Descargas 16
Subido por

Vista previa del texto

SEMINARI 1 2n text: Manual fet per universitaris americans. Té una visió curiosa.
L’alemany és la llengua oficial que més es parla a Europa. Les llengües amb més projecció internacional, l’anglès i el castellà, són relativament minoritàries. L’ordre seria: alemany, rus, francès, anglès, italià i castellà/polonès.
El Rin és una de les grans autopistes econòmiques i culturals europees. Xarxa de canals: el Rin connecta amb altres grans rius europeus per facilitar la circulació. Gran joc de conflictes entre germànics i francesos.
Important: quin paper dins Europa té aquesta regió? Per exemple, els països del Rin tenen una densitat enorme dins el continent Europeu. Delimitar també quina Europa agafem per tenir-la de referència.
Benelux: unió històrica contra els espanyols. Dins ells, però, hi ha una gran diversitat. Havien fet servir la mateixa moneda abans que l’euro. La diversitat no implica la impossibilitat d’entendre’s en altres sentits. És una de les zones amb més densitat.
Caucas: geografia física molt important.
Balcans: molta complexitat i molta fragmentació.
Bàltics: com han tractat el tema de ciutadania? Zona Schengen: unificació de polítiques migratòries i de refugiats Celtes: regions no coincideixen amb estats. Provoca tensions.
...