Exercicis Programació C++ I (2011)

Ejercicio Catalán
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería Electrónica Industrial y Automática - 1º curso
Asignatura Fonaments Informàtica
Año del apunte 2011
Páginas 3
Fecha de subida 12/11/2014
Descargas 4
Subido por

Descripción

Explicació d'exercicis simples en programació C++

Vista previa del texto

Primers programes I 1. El primer programa Crea primer una carpeta per a la sessió que es digui "FI_Sessio1", en el teu espai personal (unitat H:). Aquí posaràs els programes que vagis fent, de vegades al final de la sessió els hauràs d'entregar per Atenea. Edita un fitxer hola.cpp amb el següent contingut. Si en compilar apareixen errors de compilació, repassa bé el codi i ho tornes a intentar. Sobretot no t'encallis i demana ajuda al professor si no te'n surts.
2. Executar el programa al terminal S'anomena terminal a una finestra de MS-DOS. Obre una finestra de MS-DOS (menú Inici, Utilitats, Intèrpret de comandes o Símbol del sistema). Pregunta al professor si no ho trobes.
T'ha de sortir una finestra de fons negre amb el símbol 'C:\>' i un cursor.
3. Què significa endl? Torna el compilar el programa canviant la sentència: cout << "Hola, món!" << endl; per cout << "Hola, món!"; L'únic que hem fet és treure endl, perquè creus que serveix? Endl serveix per canviar de linia entre sentència i sentència.
Què sortiria si poséssim: cout << "Hola," << endl << "món!" << endl << endl; Sortiria cada paraula a una linia diferent 4. Què significa system("pause")? Observa què passa si en el programa "comentes" la línia que posa system("pause").
Comentar el codi significa desactivar-lo, és a dir que deixi de tenir-se en compte com a codi del programa i no tingui efecte, com si fos un comentari. En C++ això es fa posant dues barres (tecla Shift+7) a davant del codi que vols desactivar, així: // system("pause"); En taronja està el que has d'escriure tu. Tot el codi fins al final de la línia queda afectat per les barres.
Dev-C++ mostra els comentaris en un altre color, perquè vegis clar que no tenen cap efecte en el programa. Quina és la funció del system("pause"), doncs? Fer que el programa es quedi quiet després d’haver mostrat el programa que has creat, per tal que poguem veure dit programa 5. Perquè serveix '#include<iostream>' i 'using namespace std'? Ara torna a deixar el programa com estava al principi i esborra (o comenta) la línia que diu 'using namespace std;'. Compila el programa per veure quin és l'efecte. T'ha de sortir un error de compilació. a Dev-C++ i la línia a què es refereix. Pots fer doble-clic a l'error i el programa es posarà en el lloc i marcarà la línia de què es tracta. Malgrat és en anglès, l'error ve a dir que el símbol cout és desconegut, i el compilador no entén d'on ha sortit, ja que no ha estat definit prèviament. De fet, '#include<iostream>' introdueix (inclou) aquesta definició i moltes d'altres en el programa, i 'using namespace std' permet fer-ne ús.
Comprova quin error es produeix en treure les dues línies i no només el 'using', és el mateix? No, un error es perque l’ordinador no entèn el que li demanes i l’atre és perque no pot realitzar la tasca que li demanes 6. Un petit dibuix Fent servir cout, fes ara un programa que dibuixi una creu per pantalla. Guarda el programa en el fitxer creu.cpp Nota: L’animació ha canviat degut a especificacions del professor 7. Salutació El següent programa té com a missió simplement saludar-te. No és gaire espectacular: et pregunta el nom (que hauràs d'entrar pel teclat) i després et saluda fent servir el teu nom. Per poder-ho fer, ha d'emmagatzemar en memòria el nom que li dius, i després utilitzar-lo quan mostra el missatge de salutació.
#include <iostream> using namespace std; int main() { string nom; // 1 cout << "El teu nom? "; cin >> nom; // 2 cout << "Molt bones, " << nom // 3 << ", ets un gran programador!" << endl; } 8. Salutació amb edat Implementa un programa (edat.cpp) que demani l'edat de l'usuari amb la frase "introdueix la teva edat", i després mostri, "Hola, tens X anys" a on X és l'edat que l'usuari ha entrat. La sortida del programa ha de ser: Introdueix la teva edat: 67 Hola, tens 67 anys Presione una tecla para continuar...
...