Tema 4. Geografia de Catalunya (turística) (2014)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Turismo - 1º curso
Asignatura Geografia
Año del apunte 2014
Páginas 5
Fecha de subida 15/11/2014
Descargas 14

Descripción

Catalunya fisica, política i turística.

Vista previa del texto

4. GEOGRAFIA TURÍSTICA DE CATALUNYA 1 Catalunya Física Ens trobem davant d’un territori molt muntanyós, on 1 terç del nord correspon al Pirineu. El centre travessa la serralada prelitoral, la resta de territori trobem grans planes (pla de Lleida i delta de l’Ebre).
Rius importants: Ebre, Segre (neix a França i desemboca a Aragó, té 2 afluents importants la noguera pallaresa i la noguera ribagorçana), el Llobregat i el Ter.
Cal destacar el cap de creus.
CLIMES: destaca el clima mediterrani i mediterrani de muntanya (Pirineus). Al llarg de la costa temperatures molt més càlides.
PARCS NATURALS: 2 Catalunya política Catalunya s’estructura en 41 comarques. Les 4 províncies es divideixen en 7 vagueries per tal de substituir les províncies.
3 Turisme a Catalunya Les marques turístiques de Catalunya son els llocs mes visitats i de mes atracció pels turistes.
3.1 Comarques de més oferta d’allotjament (places i establiments) de hotels, càmpings, T.Rural 1.
2.
3.
4.
5.
Baix Empordà (costa brava central)  Palamós, platja d’Aro.
Tarragonès  Salou, cambrils i Torredembarra.
La Selva (costa brava sud)  Lloret de Mar, Tossa de Mar i Blanes.
Alt Empordà  roses i Cadaqués.
Maresme 3.2 Oferta d’allotjament hoteler Ells llocs on hi ha més oferta hotelera en places són: 1.
2.
3.
4.
Barcelona (59000) Lloret de Mar (29780) Salou i Cambrils (27000 i 5000) Sitges (4970) 3.3 Oferta d’allotjament de càmpings La gran majoria de càmpings es localitzen a la costa brava i a la costa daurada.
3.4 Oferta d’allotjaments de turisme rural És concentra sobretot al nord, tot i que també estan repartides per tot el territori menys al Segrià i garrigues.
3.5 Oferta d’allotjaments de segones residències Al llarg de tota la costa de Catalunya.
3.6 Destinacions dels turistes a Catalunya Els turistes van a: 1. Barcelona 2. Costa Brava 3. Costa Daurada i Terres de l’Ebre 4 Recursos i oferta turística a Catalunya 4.1 Vall d’Aran i Pirineus Paisatges de muntanya (alt Pirineu), espais naturals, pistes d’esquí i esglésies romàniques.
Format per  Vall d’Aran, Alta Ribagorça (Esglésies de la vall de Boí i el parc nacional d’Aigüestortes), Pallars Sobirà (ràfting), Pallars Jussà, Alt Urgell ( Serra del Cadí), Cerdanya (Puigcerdà i la Molina), Ripollès (Vall de Núria), Garrotxa (volcans i la fageda), Solsonès, Berguedà (pas entre BCN i la Cerdanya, la Patum).
4.2 Costa Brava Busquen promoure la costa i els municipis de l’interior.
Format per  Alt Empordà (cap de creus, llançà, Cadaqués, l’Escala; ofereix parcs naturals i les platges, els aiguamolls de l’Empordà i el museu Dalí), Baix Empordà (Estartit, Calella, Palamós, PDA, i el centre històric de Pals), La Selva ( Tossa, Lloret i Blanes), Gironès (sobretot turisme cultural, barri jueu i la catedral), Pla de l’Estany (ell llac de Banyoles).
4.3 Costa de Barcelona Format per  Maresme (grans platges al nord com Calella, Pineda , Mataró, Premià, Masnou, Sta. Suassana), Baix Llobertat (Aeroport, delta i aiguamolls del Llobregat, platges de Gavà i castefa, i tros de Montserrat), Garraf ( Sitges per les seves festes), Alt Penedès (Vins i Caves).
4.4 Barcelona Te tot tipus de turisme: cultura, lleure, gastronomia, patrimoni històric, arquitectura contemporània i museus.
4.5 Costa Daurada Format per  Baix Penedès (Platges més turístiques de la comarca, majoritàriament son segones residències), Tarragonès (Salou és on hi ha més turisme, Torredembarra, Vila-seca, Destaca el tarraco arena i Port Aventura), Baix Camp (Cambrils, Aeroport, Museu Gaudí, muntanyes de prades), Priorat (Vins i Caves), Conca de Barberà (monestir de poblet), Alt Camp ( gastronomia local com els calçots, i els castells).
4.6 Terres de l’Ebre Són les 4 comarques del sud (Terra alta, Baix Ebre, Ribera D’Ebre i Montsià): que destacar: Gandesa  vi per tant turisme rural, massís dels porcs... Turisme de natura i rural bàsicament.
Cellers dels vins, via verda, Tortosa  nucli històric..., delta de l’Ebre; sol i platja l’Ampolla.., sant Carles de la Ràpita.. NATURA EN ESTAT PUR, PLATGES, TURISME RURAL 4.7 Terres de Lleida marca formada per (Segrià, Noguera,Pla d’Urgell, Urgell, Segarra, Garrigues ); Lleida ciutat és comercial i algunes fires, turisme d’esports d’aventura, natura, aplec cargol, fira teatre de Tàrrega,oli, .. TURISME RURAL i NATURA 4.8 Catalunya Central formada per (Anoia, Bages, Osona, Vallès Oriental, Vallès Occidental ); pobles rurals, compres a igualada, Montserrat, comercial a Manresa, Cardona i les seves mines de sal, turisme de natura a osona, Montseny, els vallesos estan a l’àrea metropolitana, F1 Montmeló, als vallesos industrials, serra de Collserola, Cerdanyola negocis i científic i campus UAB, sant Cugat comercial, industrial, monuments preciosos.
...