RECURSOS EN EDUCACIÓ PER LA SALUT (2017)

Resumen Catalán
Universidad Universidad de Girona (UdG)
Grado Enfermería - 2º curso
Asignatura Infermeria comunitaria I
Año del apunte 2017
Páginas 2
Fecha de subida 02/10/2017
Descargas 1
Subido por

Descripción

Aspectes relacionats amb els recursos en l'educació per la salut

Vista previa del texto

BLOC 2: PROMOCIÓ DE LA SALUT I EDUCACIÓ PER LA SALUT: TEMA 6: RECURSOS EN EDUCACIÓ PER A LA SALUT Mitjans de comunicació clàssics i salut: - Televisió i radio - Premsa LA REVOLUCIÓ TECONOLÒGICA D’INTERNET: - Suposa la democratització de la informació - Suposa tenir noves eines: webs, apps, twitter, blogs...
- Informació més il·lustrativa, més comprensible, versàtil, bon maneig...
DE SALUT 1.0 A SALUT 2.0 = e – Health Canvis: - Fins fa poc a través d’internet es podia LLEGIR, NAVEGAR, BUSCAR, GUARDAR...
- Ara a l’espai 2.0 a més es pot GENERAR CONTINGUTS, COMPARTIR, ACTUAR, CREAR, CONVERSAR, DEBATRE....GRAN POTENCIALITAT.
SALUT 2.0 = e – Health Espai de trobada entre ciutadans i professionals on es treballa col·laborativament en salut a través d’instruments d’internet.
(ciutadania + professionals de salut) x internet = salut 2.0 (Rafa Cofiño) Per a la promoció de la salut: Salut 2.0 és diferent de e – sanitat i és diferent de e – serveis sanitaris.
BENEFICIS SALU 2.0 = e – Health - Suposen noves formes de comunicació i cooperació - Permet treball interdisciplinar i intersectorial - Són elements claus i transformadors per la millora de la salut - Possibilitat de monitoritzar els canvis - Ajuden als professionals: noves eines de treball - Usuari informat, format, implicat, APODERAT.
- Contribueixen a l’eficiència i sostenibilitat del sistema sanitari.
INCONVENIENTS SALUT 2.0 = e – Health: - “intoxicació d’informació” - Dificultat ús per a gent gran, per a persones amb alfabetització per a la salut baix...
INFORMAICÓ INTERNET DIRIGIDA ALS USUARIS: Patogènia VS salutogènia - Espais d’internet per patogènia. Ex: “informapacientes” (la diabetis) - Salut 2.0 = e – Health: identificar els espais d’internet salutogènics = promoció de la salut dirigida als ciutadans.
EINES DE PROMOCIÓ DE LA SALUT = e – Health - Blog de la Fundació Alicia - Endomondo - Promociona salud INFERMERIA VIRUTAL: PER USUARIS I INFERMERS: - Portal de promoció i educació per a la salut - Espai virtual de coneixement i interrelació amb l’usuari i instrument de treball per a les infermeres - L’objectiu és CAPACITAR la persona per prendre decisions sobre la seva salut - Tres grans àrees principals:  Activitats de la vida diària,  Situacions de vida  Problemes de salut FUNDACIÓ TicSalut: - Organisme del Departament de Salut - Treballa per impulsar el desenvolupament i la utilització de les TIC i el treball en xarxa en l’àmbit de la salut.
- Observa noves tendències, innovació i seguiment d’iniciatives emergents.
...