Estudi Previ 1 primera part (2014)

Ejercicio Catalán
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería Telemática - 2º curso
Asignatura F.T. Fonaments Telemàctica
Año del apunte 2014
Páginas 2
Fecha de subida 13/10/2014
Descargas 6
Subido por

Vista previa del texto

Anna Castán Barón 1. Agafeu un cable telefònic (el que teniu connectat al telèfon de casa) i un cable Ethernet (el que connecta el vostre PC al router). Quines diferències observeu entre els dos cables? El cable Ethernet té de 8 cables; 4 parells de color, taronja, blau, verd, marró.
El cable telefònic té 4 cables de color negre, vermell, verd i groc.
2. Expliqueu quina és la diferencia entre un cable amb esquema de connexió T568A i T568B (mireu l’annex del enunciat).
Els dos estan formats per 4 parells de cables de color. El cable amb esquema de connexió T568A està ordenat de forma que el parell verd es situa als pins 1 i 2, els cables taronges 3 i 6, els cables blaus al 4 i 5 i el marró al 7 i 8. El cable amb esquema de connexió T568B està ordenat de forma que el parell taronja en troba als pins 1 i 2, els verds al 3 i 6, els blaus al 4 i 5 i el marrons al 7 i 8. Així podem dir que la diferència entre ambdós cables és l’orde de connexió dels pins als color taronja i verd.
3. Indiqueu l’esquema de connexió (T568A o T568B) que utilitzaríeu en cada extrem d’un cable si volem construir un cable: - Creuat T568B - Directe T568A 4. Indiqueu quin tipus de cable UTP (directe o creuat) utilitzaríeu en cada cas: - Per connectar dos PCs CREUAT - Per connectar un PC amb un router DIRECTE 5. Quina ha de ser la distància màxima del cable horitzontal entre el patch pannel del distribuïdor i la roseta de l’usuari? Creieu que es compleix aquest requeriment al laboratori 331? Què és el patch pannel? Entre el patch pannel del distribuïdor i la roseta de l’usuari la distància màxima del cable horitzontal ha de ser de 90 metres. Donat que el laboratori no tindrà una distància entre el patch pannel i la roseta de més de 90 metres, si es compleix aquest requeriment. El patch pannel és un element d’interconnexió format per unes plaques de circuit imprès que enllacen connectors IDC i RJ-45. És l’ element encarregat de rebre tots els cables del cablejat estructurat. Serveix com un organitzador de les connexions de la red per a que els elements relacionats amb la red LAN i els equips de la connectivitat puguin ser fàcilment incorporats al sistemes i a més els ports de connexió dels equips actius de la red no tinguin cap dany pel constant treball de retirar e introduir en els seus ports.
6. Si només podem fer servir un únic tipus de cable (cat3 o cat5) tant per al servei de veu com per al de dades, quin dels dos escollirieu? categoria 5 ja que la velocitat de transmissió de dades es més elevada que la del cable de categoria 3.
...