Informe pràctica 12 Tall per plasma (2015)

Pràctica Catalán
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería en Sistemas y Tecnología naval - 1º curso
Asignatura Tecnologia naval i mecánica
Profesor J.
Año del apunte 2015
Páginas 3
Fecha de subida 25/10/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Cognoms: Cortés Pujadas Data: 26/05/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 2 INFORME DE PRÀCTIQUES Pràctica número: 12 Nom de la pràctica: Tall d’acer per plasma Grup i número assignat: 12A Pràctica realitzada individualment: Si Numeració del grup: 12 Cognoms: Cortés Pujadas Data: 26/05/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 2 INFORME DE PRÀCTIQUES 1. Objectiu de la pràctica L’objectiu de la pràctica ha estat aprendre coneixements bàsics sobre el procés de tall per plasma 2. Màquines i eines utilitzades El tall per plasma és la tècnica de tall per la qual es secciona el material a través d’una acció tèrmica i mecànica d’un feix de gas portat a temperatura extrema. L’escalfament d’aquest gas s’aconsegueix a través d’un arc elèctric de corrent contínua que s’estableix entre un elèctrode ubicat a la torxa i la peça a seccionar (metàl·lica).
Cognoms: Cortés Pujadas Data: 26/05/2016 Nom: Ivan DNI: 48026365 L Assignatura: Tecnologia Naval i Mecànica Quadrim.:Primavera Titulació: GESTN Nº Fulls: 2 INFORME DE PRÀCTIQUES 3. Descripció de la pràctica La pràctica ha consistit en tallar una placa de acer utilitzant la tècnica del tall per plasma. El gas que hem utilitzat ha estat aire comprimit.
Per fer el tall s’ha de fer en un cert angle fins que s’arriba al final de la peça on s’ha de aixecar la torxa per assegurar el tall de la peça.
L’angle en el que es fa el tall és molt important ja que el tall no es produeix correctament si no hi ha l’angle adequat, a part que les espurnes no van en la direcció adequada.
4. Mesures de seguretat Com a mesura de seguretat em pres els guants de protecció tèrmica. També hem utilitzat ulleres de protecció contra la radiació.
...