ESTUDI DE CAS (2014)

Ejercicio Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Maestro en Educación Primaria - 1º curso
Asignatura ACCIÓ TUTORIAL
Año del apunte 2014
Páginas 1
Fecha de subida 19/09/2014
Descargas 12
Subido por

Descripción

Exercici d'estudi de cas

Vista previa del texto

Segons la lectura: “The New Alternative Masculinities and the Overcoming of Gender Violence” dels autors Ramon Flecha, Lidia Puigvert i Oriol Ríos, ens informa dels estudis i els resultats obtinguts; tres tipus diferents de masculinitats.
Hi ha les “masculinitats tradicionals dominants” (DTM), les “masculinitats tradicionals oprimides” (OTM) i les “noves masculinitats alternatives” (NAM). Les dues primeres masculinitats crean una reproducció de la violència de génere. Com passa al estudi de cas de la Mariam, els seus companys fan burles perquè té el cos molt desenvolupat. Això fa que els altres alumnes es riguin d'ella i que aquesta situació es torni rutina i es fagi amb normalitat. En altres paraules, que existeixin masculinitats oprimides i tradicionals es relaciona amb més violència de génere. En Cèsar és d'aquests tipus de masculinitats on crea una violència de génere cap a la Mariam.
Com a alternatives s'hauria de fer més conscienciació als nens sobre els canvis del cos, com creixen i perquè així no es ficarien tant amb la Mariam. També l'actuació dels docents és molt passiva i deixen fer la burla a en Cèsar. El professorat és crucial per detectar i dissuadir aquest tipus de situacions on per culpa d'una masculinitat (Cèsar) una noia sofreix (Mariam). Els professors han de castigar severament per tal que els altres i en Cèsar mateix se'n adonin que està malament.
...