Primera classe fitoteràpia (2017)

Apunte Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Nutrición Humana y Dietética - 3º curso
Asignatura Fitoteràpia
Año del apunte 2017
Páginas 2
Fecha de subida 01/07/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

PRIMERA CLASSE FITO. APUNTS.
Trementines: producte de les coníferes (oleoresina)  exsudat no processat (droga vegetal). La podem destil·lar: - Part volàtil (essència de trementina)  aigua ras Part menys volàtil (col·lofonia) Aquestes dues no són drogues vegetals.
Influorescència: conjunt de flors.
NO ÉS EL MATEIX UN EXTRACTE QUE UNA DROGA VEGETAL! Mirtil:   fruita fresca  antocianògics  congelats  extractes per problemes oculars i circulació venosa fruita dessecada  ha perdut antocianògics  es fan servir pels tanins Llavor de soja: citina, isoflavones (per símptomes de la menopausa).
DROGA VEGETAL  PREPARATS (ingredient actiu)  PRODUCTES COMPLEXOS Tall tisana: tall a quadrats homogenis en sobrets per infusió.
   MACERACIÓ: sense temperatura o molt lleugera. Amb productes termolàbils.
DECOCCIÓ: ebullició la droga amb H2O. Drogues dures (arrels, rizomes, escorces) INFUSIÓ: el temps és un factor per saber quanta droga extraurà.
o Més temps = més tanins i més astringent o Però la quantitat de CAFEÏNA serà la mateixa o Taparem la tassa si són aromes Pulveritzada: amb molins o criopulverització (nitrogen líquid)  la droga no s’escalfa i té millors propietats. Quan està pulveritzada té més superfície de contacte i, en conseqüència d’això, més efecte.
Grageas: capa amb color  interès per la valeriana  s’emmascara l’olor. Una gragea és un medicament que té forma de píldora o tableta, i està recoberta per una capa d’una substància de gust agradable i es traga sense desfer-se.
Extracció amb fluids supercrítics: CO2 en condicions supercrítiques que passa a líquid. Gran poder de penetració.
DROGA – EXTRACTE: 1. Dilució 2. Igual 3. Concentrat (+ ric) en extracte EXTRACTES SECS: càpsules més petites amb mateixa dosi, millor per administrar amb dificultats de deglució.
...