Fonts TEMA 3 (2014)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Mètodes, tècniques, fonts i organització del treball periodístic
Año del apunte 2014
Páginas 4
Fecha de subida 13/12/2014
Descargas 7
Subido por

Vista previa del texto

TEMA 3: aspectes bàsics per treballar amb fonts documentals 30/10/2014 La informació ens pot servir per donar context. El periodisme té funció quan ens ajuda a comprendre alguna cosa, avaluar-la i actuar en conseqüència.
Informacions en temps real (protagonistes, agències de notícies, gabinets de comunicació...) + Documentació* (informació retrospectiva (ens dóna context) i informació prospectiva) = Redacció (àrees, seccions periodistes..) = Peça periodística *Ens documentem via: Arxiu (sistema de documentació del propi medi o del periodista), Internet (webs, blogs, bases de dades..<les xarxes socials no tenen credibilitat>), Registres Públics A major documentació, major qualitat final. La documentació permet: comprovar, contrastar, ampliar, aportar dades de fons, obtenir antecedents, adquirir dades per a documentals (entrevistes) Requisits bàsics per a utilitzar fonts documentals - Escrupolositat: en la recerca, selecció anàlisi i interpretació de les fonts que utilitzem - Comprovació i contrast - Comprensió: del contingut, context, llenguatge i estructura formal - Capacitació: tècnica i de coneixements (per accedir i/o entendre) Funcions essencials de la documentació en periodisme - Qualitat: complementarietat (dades per entrevistes, reportatges.. incrementa el feedback i la col·laboració) i incrementa la credibilitat (contrast i comprovació de dades, precisió i context) - Creativitat: informació retrospectiva per: dossier, investigació, ampliació de notes de premsa, PI, PP..) - Rendibilitat: aprofitar materials informatius propis o aliens ja existents (informacions, gràfics, fotos, vídeos, àudio..) per produccions periodístiques o per explotació comercial (hemeroteca) Principis bàsics que han de complir les fonts documentals per a poder ser utilitzades - Qualitat. Elements definitoris fonamentals: o Veracitat en el contingut i el continent o Credibilitat en l’origen i el contrast o Coherència en el contingut o Traçabilitat del document (possibilitat d’identificar l’origen i les diferents etapes d’un procés de producció i distribució dels béns de consum) - - - Legalitat o Ha de ser legal (prescrit per la llei i conforme a ella) o Ha de ser lícit (just, permès segons la justícia i la raó) o Ha de ser ètic (recte, conforme a la moral) Utilitat o Eficàcia: capacitat d’aconseguir l’efecte que es desitja o s’espera. Ús d’un recurs per assolir un objectiu o Eficiència: forma d’utilitzar un recurs de la millor manera possible per aconseguir allò que volem de la manera més rendible possible. Forma d’usar un recurs per assolir un objectiu Necessitat o Oportunitat: els documents a utilitzar han de ser oportuns en relació amb el nostre objectiu. No cal fer servir coses inconvenients o Complementarietat: els documents han de servir per a completar o perfeccionar alguna cosa Perfils de personalitat i fonts: incidència de la personalitat en el contacte, els relats obtinguts i la seva credibilitat (document al CV) Perfils bàsics de personalitat (teoria de la personalitat de Theodore Millon) 1. Egòlatra (trets narcisistes) “Narciso: un puto gato que se cree un león”.
Característiques: o Es creu superior als altres. Fantasies de poder, riquesa, intel·ligència, celebritat...
o Miren als altres amb menyspreu (per la seva inferioritat o mediocritat) o Esperen admiració o La imatge és molt important per a ells o Creuen que la resta han d’anticipar les seves necessitats i cobrir-les (servir-los) o Habilitat per explotar als demés o Egocentrisme molt elevat o Justifiquen les seves accions amb racionalitzacions extremes, elaboren raons més o menys solvents per excusar la seva actitud de superioritat i la seva desconsideració, i per situar-se en la millor posició possible o Se’ls pressiona o es posa en tela de judici la seva conducta o criteri, es comporten de forma encara més arrogant i displicent. Poden arribar a posarse violents.
Claus per entrevistar-lo: o Utilitzar afalacs i compliments. Expressa admiració o Mostrar la dificultat o el repte que implica el seu rol tan “important” en el treball periodístic. Destaca la seva “capacitat” i fes que es senti especial.
o No prometre res que no es pot complir o Ser prudent. Que no es senti pressionat o No contradir-lo ni posar en qüestió el seu testimoni. Podria reaccionar de forma airada o S’ha de verificar sempre el seu testimoni (en especial en allò referent a la seva persona i als seus presumptes fets) o No oblidar als que consideren que l’han menyspreat o humiliat. Es rancorós i venjatiu 2. Teatral (trets de histrionisme) Característiques: o Intenta ser el centre d’atenció, l’ànima de la festa o Busca molt activament la valoració dels demés o Gran capacitat de manipulació o Dramatisme i actitud seductora o No perden ocasió per impressionar als que els rodegen amb comentaris ocurrents i conductes suggerents o Eviten la indiferència i la desaprovació dels demés maximitzant l’atenció i els favors o Insaciable i inclús indiscriminada recerca d’estimulació i afecte o Qualsevol indici de que la resta no l’admira o venera, desperta en ells sentiments depressius i ressentiment o Pot canviar molt ràpid els seus sentiments en funció de la necessitat social que percep o Molt influenciables i suggestionables (adapten les seves opinions i conducta a la situació quan volen caure bé a la gent)  pseudocamaleons o Quan entaulen una conversa, es comuniquen amb frases grandiloqüents i impactants a expenses del contingut del que diuen o Aquests trets també tenen expressió a través del aspecte físic, extraordinàriament cuidat o Enginyós comportament social que dóna l’aparença de confiança personal i seguretat en si mateixos o Reiterada necessitat de senyals d’acceptació i aprovació o L’estima i l’afecte han de ser constantment alimentats i es busquen en cada font interpersonal Claus per entrevistar-lo: o Mostrar-se impressionat per la seva forma de ser, parlar, o actuar. Reflexa admiració per ell(a) o És imprescindible que es senti molt segur. Tenir cuida especial en que no es senti qüestionat o Expressar afecte o El seu llenguatge superficial, abstracte i ambigu, requerirà un esforç extra – encara que prudent i subtil- per forçar-lo a concretar (no sentir-se malament si no s’aconsegueix) o Esforçar-se per no oblidar l’objectiu de l’entrevista. És fàcil despistar-se amb la seva exuberància i teatralitat o Al analitzar el seu testimoni, s’ha de tenir en compta la seva vulnerabilitat a la suggestió. És precís verificar el que diu amb altres fonts.
o Preguntar sempre que guanya ell amb l’entrevista. No oblidar la seva gran habilitat per la manipulació 3. Evasiu Característiques: o Tímids en excés. Solen evitar les situacions socials o Tendència en aplaçar l’enfrontament de situacions difícils o Romanen alerta i sempre en guàrdia, a la defensiva o Rigidesa social o Falta de confiança en ells mateixos 4.
5.
6.
7.
8.
o Gran temor a patir humiliacions o Molt vulnerables a la crítica o Pocs amics de confiança o Sentiments d’incompetència i falta d’adequació social Claus per entrevistar-lo: o Pessimista (trets depressius) Insegur (trets de dependència) Perfeccionista (trets obsessiu-compulsius) Característiques: o Eficàcia, ordre, organització Suspicaç (trets paranoides, sospita de tothom) Antisocial ...