Examen final (II) (2017)

Examen Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Historia del Arte - 3º curso
Asignatura Museología y Museografía
Año del apunte 2017
Páginas 3
Fecha de subida 26/06/2017
Descargas 0
Subido por

Descripción

Rosa Creixell.

Vista previa del texto

B) CONTESTAR LES PREGUNTES TIPUS TEST 1. Les característiques d’una bona arquitectura de museu són: a)Flexibilitat, modularitat i extensibilitat. b) Extensibilitat i modularitat. c) Flexibilitat, Modularitat, racionalitat. 2. Importància de Samuel Quiccheberg rau en: a) Per publicar un tractat de com organitzar les col·leccions de ciències naturals. b) Per publicar un tractat de com organitzar les col·leccions de les cambres artístiques i de meravelles. c) Per publicar l’organització de la cambra d’art d’Albert V. 3. El moll de càrrega i descàrrega es troba a: a) Zona semi-pública del museu. b) Zona restringida en zona privada del museu. c) Zona privada en zona pública del museu. 4. El condition report : a) És el document on es recull l’estat de conservació de les peces que van a l’exposició en conformitat dels dos correus i serveix per tenir control del número de peces que hi ha en l’exposició.
b) És el document on es recull l’estat de conservació de les peces que hi ha en una exposició, que consisteix en fer un anàlisi organolèptic, en conformitat dels dos correus.
c) És el document on es recull la manera de moure les peces durant el muntatge expositiu en conformitat dels dos correus.
5.Les formes d’ingrés d’un objecte en un museu són: a)Dació, compra, recol·lecció, dipòsit, donació. b) Donació, dació, compra. c) Dació, compra, recol·lecció, donació. 6. Segons Krystof Pomian les tipologies de col·leccions durant el segle XVI i XVII eren: (afegeix les que faltin..) a)Col·leccions d’antiguitats, col·leccions d’elements de la natura morts..... , Plantes vives, col·leccions centrades en l’art de l’època o antecedent. En aquesta resposta no es donava per vàlid el terme ciències naturals (terme ampli que inclou Astronomia, biología, botànica, ciències ambientals, ciències de la terra, física). 7. Segons Fernando Checa Carles V: a)Va ser un col·leccionista d’art amb una actitud moderna i una relació especial amb les obres que va comprar. b) Va tenir una relació especial amb les obres d’art que tenia i no se’l pot considerar un col·leccionista d’art. 8. Què són les cartes de servei d’un museu? Contesta breument. Son documents que estableixen i difonen els compromisos de qualitat que assumeix el museu amb la ciutadania, i el corresponents drets que com a usuaris del museu tenim, identificant i informant de les funcions culturals i els serveis que donen. En aquesta resposta calia fer menció dels termes compromisos de qualitat que és el que defineixen les cartes de servei.. Temes: Algunes consideracions sobre els temes: Tema De l'alquímia a les Acadèmies: En la majoria dels casos heu contestat allò que sabieu, no el que us estava demanant. En la majoria de casos no heu generat un discurs cohesionat, estructurat i jerarquitzat.
Repetir en diferents paraules una mateixa idea no fa pujar la nota. Feu frases molt buïdes de contingut.
No demanava la vida de Rodolf II ( que per cert no era el criat de Felip II, era el seu nebot) .
Tampoc demanava el col·leccionisme en el segle XVI i molt menys la familia Mèdici.
Al parlar d'Alquímia, calia com a mínim parlar del que era el Pneuma i quina relació existia entre els objectes que hi ha en una cambra de meravelles i el fenomen de l'alquímia.
Es podia parlar de Linneo i les seves taules morfològiques i el que va suposar en el camp de l'art (parlar d'escola) i la ciència.
Calia parlar del significat dels descobriments i la seva importància pel desenvolupament de la ciència.
Tema funcions del museu: Fer recerca i investigar és exactament el mateix, per tant són 3 funcions bàsiques .. no 4.
No demanava les etapes de la creació d'un museu, demanava les funcions.
...