Preguntes lectura 13. Inicis de la psicologia aplicada (2017)

Resumen Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Psicología - 1º curso
Asignatura Historia de la Psicología
Profesor M.B.
Año del apunte 2017
Páginas 1
Fecha de subida 07/03/2018
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Història de la psicologia Ghizlane Lafghani PSICOLOGIA APLICADA PREGUNTES DE LA LECTURA 1. Com explica el text que la psicologia aplicada sorgeixi a EEUU i no a Alemanya? A EEUU era inevitable el desenvolupament de la psicologia aplicada ja que les circumstancies socials i el funcionalisme ho exigien.
2. Qui posa el nom de “proves mentals” ? I per a què es fan servir inicialment aquestes procés o tests mentals ? Cattell. Per diagnosticar problemes escolars en infants.
3. Com canvia la 1ª GM l’ús dels tests ? Passen solucionar problemes socials a ser instruments d’avaluació els homes determinant la seva idoneïtat per ocupar un lloc en l’exèrcit.
4. Quins usos li donen W.D Scott I R. Yerkes Durant la Guerra ? Scott, per una banda, va aconseguir un comitè sobre motivació i aplicava els tests als militars per buscar resultats pràctics (selecció de personal). Yerkes, d’altra banda, va formar el seu propi comitè per a un examen pels reclutes amb l’objectiu d’expulsar als “incompetents mentals” de l’exèrcit i recollir dades sobre la intel·ligència.
5. Per a què diu L Terman que poden servir els tests? Interessat per la medició humana, va dir que els tests podien contribuir a la naturalesa i educació a la intel·ligència utilitzant-los en escoles, orientació social i vocacional, les industries, la política, la llei i les clíniques matrimonials.
6. Que passa amb els resultats de l’Army Alpha i Army Beta? I quina repercussió social té? Els resultats donen que la majoria dels nord americans son dèbils mentals i que la seva edat mental esta per sota de la mitjana.
...