Sessió 8 Tp's A.Cabot (2016)

Apunte Catalán
Universidad Blanquerna (URL)
Grado Fisioterapia - 1º curso
Asignatura Fisioteràpia Bàsica II
Año del apunte 2016
Páginas 4
Fecha de subida 28/04/2016
Descargas 28

Vista previa del texto

Clara Selfa López 1F Fisioteràpia Bàsica II Tp’s FISIOTERÀPIA BÀSICA II TP’s Sessió 8 – 21 d’Abril de 2016 Seguim amb la palpació dels músculs del braç...
Origen Bíceps Braquial Braquioradial Braquial Cap llarg Tubèrcul supraglenoïdal Cap Curt Apòfisis coracoides Vorell lateral de l’húmer. Paret intermuscular lateral del braç Tuberositat radial estiloides l’húmer cubital supinació de l’avantbraç Nervi musculcutani Flex colze Nervi radial Flex colze Nervi musculcutani Tubèrcul infraglenoïdal Regió superior lateral de l’húmer Braquial Cap medial Flex colze i Innervació del radi Tuberositat Cap lateral Funció Apòfisis Regió anterior de la meitat distal de Cap llarg Tríceps Inserció Olècranon Ext colze i espatlla Nervi radial Regió inferior medial de l’húmer.
MÚSCUL BÍCEPS BRAQUIAL Col·loquem al pacient en decúbit supí, demanem una semi flexió de colze i una contracció muscular (Hacer bola) per palpar el bíceps braquial. Per poder diferenciar els dos caps fiquem els dits entre els dos ventres musculars. La porció curta és medial i la porció llarga és lateral.
1 Clara Selfa López 1F Fisioteràpia Bàsica II Tp’s El bíceps braquial acaba en el tendó del bíceps coincidint amb la tuberositat radial. Per tal de poder palpar-lo demanem una flexió de colze i una contracció del múscul.
MÚSCUL BRAQUIORADIAL Pacient en sedestació en posició neutre (supinació) amb el puny tancat i demanem fer força cap a dalt. (Múscul de la cervesa) MÚSCUL BRAQUIAL El podem palpar de dues maneres:  Col·loquem al pacient en decúbit supí, demanem una flexió del braç i en el lateral del braç on acaba el tríceps porció llarga es troba el braquial.
 Col·loquem al pacient en decúbit supí, demanem una semi flexió de colze i una contracció muscular (Hacer bola) i sota el tendó del bíceps es troba el braquial.
2 Clara Selfa López 1F Fisioteràpia Bàsica II Tp’s MÚSCUL TRÍCEPS BRAQUIAL És un múscul extensor del colze, ja que la porció llarga afavoreix l’extensió de la glenohumeral. Col·loquem al pacient en decúbit pro o sedestació i demanem una extensió i li resistim per tal de veure les tres porcions del tríceps braquial (Lateral, llarga i medial).
BALANÇ MUSCULAR DELS MOVIMENTS DE L’ARTICULACIÓ ESCAPULOHUMERAL (GLENOHUMERAL) FLEXIÓ  Deltoides Anterior (Porció clavicular).
 Valor 4-5: Pacient en sedestació demanem aixecar el braç (flex) però amb resistència en la part distal de l’húmer.
 Valor 3: Pacient en sedestació, demanem aixecar el braç (flex) a 90º per si sol.
 Valor 2: Pacient en sedestació, demanem aixecar el braç a 90º però no realitza tota l’amplitud de moviment.
 Valor 1-0: Pacient en sedestació i palpem la porció clavicular del deltoides.
EXTENSIÓ  Dorsal Ample  Valor 4-5:Pacient en decúbit pro, demanem una extensió i li resistim o pacient en decúbit pro amb el braç estirat sobre la camilla i demanem que impedeixi la meva força i intenti pujar el braç.
 Valor 3: Pacient en decúbit pro, demanem aixecar el braç cap enrere (extensió) i ho realitza per si sol.
3 Clara Selfa López 1F Fisioteràpia Bàsica II Tp’s  Valor 2: Pacient en decúbit pro, demanem aixecar el braç cap enrere (extensió) però no realitza tota l’amplitud de moviment.
 Valor 1-0: Palpació de la regió del dorsal ample.
ABDUCCIÓ  Deltoides (porció acromial) i Supraespinós.
 Valor 4-5: Pacient en sedestació, li demanem una abducció fins a 90º i li resistim en la part distal de l’húmer.
 Valor 3: Pacient en sedestació, li demanem una abducció fins a 90º per si sol.
 Valor 2: Pacient en sedestació, demanem una abducció però no realitza tota l’amplitud de moviment o Pacient en decúbit supí sobre un pla horitzontal el pacient fa sol una abducció.
 Valor 1-0: Palpació del supraespinós i de la porció acromial del deltoides.
ROTACIÓ LATERAL  Rodó major i subescapular (DEDO PULGAR SE VA HACIA FUERA)  Valor 4-5: Pacient en decúbit pro amb el braç penjant, li demanem fer força cap enrere i li resistim.
 Valor 3: Pacient en decúbit pro amb el braç penjant i li demanem fer força cap enrere, ho realitza per si sol.
 Valor 2: Pacient en decúbit pro, amb el braç completament penjant i fer rotar lateralment el braç.
 Valor 1-0: Palpació del rodó major i subescapular.
ROTACIÓ MEDIAL  Infraespinós (DEDO PULGAR SE VA HACIA DENTRO)  Valor 4-5: Pacient en decúbit pro amb el braç penjant, li demanem fer força cap endavant i li resistim.
 Valor 3: Pacient en decúbit pro amb el braç penjant i li demanem fer força cap endavant, ho realitza per si sol.
 Valor 2: Pacient en decúbit pro, amb el braç completament penjant i fer rotar medialment el braç.
 Valor 1-0: Palpació de l’infraespinós.
4 ...