TREBALL HISTÒRIA ACTIVITAT 4 ELS ROMANS I ELS GRECS (PÀGINES WEB I ACTIVITATS WEB) (2015)

Trabajo Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Maestro en Educación Primaria - 3º curso
Asignatura Didàctica de la història
Año del apunte 2015
Páginas 7
Fecha de subida 14/07/2017
Descargas 0
Subido por

Descripción

Treball història número 4 sobre els romans i els grecs sobre pàgines web i activitats per PDI

Vista previa del texto

ACTIVITAT 4: ELS RECURSOS A LES CLASSES D’HISTÒRIA ELS ROMANS I ELS EGIPCIS 10/01/2016 Universitat de Barcelona Didàctica de la història 9A ÍNDEX Tema 1: L’imperi Romà 1. Aplicació del mòbil Títol: Barcino 3D En què consisteix?: És una aplicació mòbil de la’juntament de Barcelona juntament amb el servei d’arqueologia de Barcelona que ensenya l’antiga Barcino en 3D amb informacions característiques d’aquesta.
Com funciona?: Et surten set temes diferents que són: Les termes, la Domus, la porta de la plaça Nova, l’aqüeducte, el foro, el temple d’August i la muralla. Pots navegar per sobre la ciutat de Barcino en tres dimensions i quan piques a un d’aquests temes t’ensenya informació d’aquest i fotografies reals sobre el lloc.
També té una galeria que t’ensenya fotografies de tots aquests llocs. Un altre apartat és el de Territorium que té sis temes diferents del territori que són: cultivar a mesura, una ciutat de l’imperi, aqua et dignitas, Mare Nostrum, quan la mort arriba i pedra a pedra. Aquests temes són com els d’abans t’ensenyen informació i fotografies. Finalment, hi ha un apartat de rutes que té tres i t’ensenya el mapa des de dalt amb uns punts i unes informacions.
Com el faríeu servir?: En la primera sessió a sisè de primària projectaríem aquesta representació principal de Barcino en tres dimensions a la P. D. I. I ensenyaríem primer el Territorium i després la Barcino. En un altre sessió aniríem a veure la Barcino de veritat i faríem les tres rutes que ens mana l’aplicació mòbil.
2. Una web Títol: L’imperi Romà https://sites.google.com/a/xtec.cat/l-imperi-roma/home En que consisteix?: És una webquest de la plataforma Xtec on dóna una introducció, una tasca a fer, un procés on especifíca que han de fer i en quin moment, una conclusió per fer els alumnes, una guia didàctica pels mestres que vulguin utilitzar aquesta webquest i finalment els crèdits que tenen tots els enllaços d’on s’ha extret la informació.
Com funciona?: Aquesta webquest és perquè els alumnes facin una recerca per grups sobre l’imperi romà on el mestre només és un guia i un conductor del seu aprenentatge.
Com el faríeu servir?: Primer introduiríem la web als alumnes de cinquè o sisè de primària i els engrescaríem ha visitar l’antiga Roma.
Farem cinc grups de quatre i cada alumne de cada grup tindrà una funció (Secretari, moderador, facilitador i portaveu). Hauran de fer un Powerpoint per explicar un aspecte important de l’imperi Roma i de la vida romana. Finalment, cada grup exposarà el seu aspecte buscat.
3. Un conte: Títol: Un cavall contra Roma. De Josep Vallverdú.
En que consisteix?: Aquest és el resum: “Aquesta és l’aventura d’Aldín, el príncep íber, del poble dels ilergetes, que és pres com a esclau per un centurió romà. Però Aldín, tot i "fer" d’esclau, no se’n sentirà mai, i lluitarà en tot moment, amb serenitat i valor, per recuperar la llibertat.” Com funciona?: És un conte per llegir tota la classe en conjunt.
Com el faríeu servir?: Per explicar una mica la vida dels esclaus de roma i també com vivien els romans. Per això, Anirem llegint en veu alta cada alumne i el mestre també. Això també permetrà comentar els coneixements nous que surtin i que necessitin matisos.
4. Un joc: Títol: Gods of arena.
http://www.juegos10.com/juegos/juego/gods-of-arena_20396.php En que consisteix?: És un joc d’internet on simulen les arenes dels romans i els seus gladiadors lluitant. No treuen sang i són moviments molt fixos que no fomenten la violència.
Com funciona?: Vas comprant armes i gladiadors diferents i vas canviant les armes dels gladiadors per enfrentar-te cada cop a uns rivals més difícils.
Com el faríeu servir?: Els portaríem a l’aula dels ordinadors un nen a cada ordinador i els donaríem el link del joc. Aquest joc ensenya d’una manera dinàmica i molt divertida (comprovat per nosaltres) com funcionaven els campionats entre gladiadors i a més a més fa que la historia sigui emocionant i motivadora a seguir coneixent més sobre les seves lluites.
Tema 2: Els egipcis 1. Una web: Títol: La vida quotidiana a l’Egipte.
https://sites.google.com/site/lavidaquotidianaalegipte/home En que consisteix?: És una webquest penjada al Xtec on té una introducció, una tasca per fer els alumnes, el procés amb les cinc activitats que han de fer, l’avaluació amb una rúbrica, les conclusions i els crèdits i la guia didàctica amb les competències, els continguts, els objectius i els criteris d’avaluació.
Com funciona?: Aquesta webquest és perquè cada alumne amb un ordinador vagi fent les activitats sobre l’antic Egipte i siguin ells a partir d’unes pautes que guiïn el seu propi aprenentatge.
Com el faríeu servir?: Primer introduiríem la webquest i els faríem anar a l’aula d’ordinadors als alumnes de cinquè o sisè de primària.
Un alumne a cada oridinador els hi donaríem el link de la webquest i els diríem com funciona. Un cop saben que fer els deixaríem fer treball autòcton. El mestre en aquest tipus de treballs és un guia i un ajut per qualsevol dubte. Els hi faríem veure també que tenen la rúbrica a avaluació on sabran com es puntua cada activitat.
Bibliografia - Maite Morales Gascó. (2015). La vida quotidiana a l'Egipte. 28 de desembre de 2015, de sites google Sitio web: https://sites.google.com/site/lavidaquotidianaalegipte/home - Josep Vallverdú. (1993). Un cavall contra Roma. Barcelona: S.A.
EDITORIAL LA GALERA.
- Sònia Guimerà Conesa. (2010). l'Imperi Romà. 28 de desembre 2015, de sites google Sitio web: https://sites.google.com/a/xtec.cat/l-imperi-roma/home - Juegos10. (2014). Gods of arena. 28 de desembre 2015, de Juegos10 Sitio web: http://www.juegos10.com/juegos/juego/gods-of-arena_20396.php ...

Tags: