Concepte 1 (2013)

Trabajo Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 2º curso
Asignatura Mètodes, tècniques, fonts i organització del treball periodístic
Año del apunte 2013
Páginas 1
Fecha de subida 25/04/2016
Descargas 3

Descripción

Tots els treballs del curs de Mètodes, Tècniques i Fonts i organització del treball periodístic.

Vista previa del texto

Carla Borràs Polo Mètodes Tècniques Fonts 26 de setembre, 2013 Exercici 1 LA CONTRASTACIÓ DE LES FONTS No tota la informació que ens arriba de les fonts és certa o vàlida. Hi ha diferents tipus de fonts que ens poden ajudar més o menys segons la situació, per exemple les fonts desfavorables ens poden ajudar en algunes ocasions però fallar-nos en d’altres, per aquest motiu és molt important contrastar la informació abans de publicar-la.
Fonts personals La periodista i escriptora Empar Moliner (Santa Eulàlia de la Ronçana, 1966) coneguda per les seves obres publicades i pels seus articles d’opinió a diferents diaris catalans com l’Avui o l’Ara. Actualment és contertuliana a “Els matins de TV3”. Gràcies a la seva tasca en els grans mitjans podria explicar com es treballa des de la redacció d’una gran empresa en la troballa de fonts i com col·laboren amb els altres mitjans.
https://twitter.com/emparmoliner La periodista navarresa Izaskun Ruiz és actualment la presentadora de la secció d’esports als informatius de TVE i corresponsal d’esdeveniments esportius. També ha estat l’encarrega de comentar la meteorologia i d’aquesta manera, amb la seva experiència professional en diversos àmbits podria parlar sobre els continguts provinents de les diferents fonts i quines són les temàtiques preferents de cada sector.
(izaskunruiz@hotmail.com) David Bernabeu és un periodista català i actualment treballant al programa “Deportes Cuatro” com a corresponsal a Barcelona és l’encarregat de saber l’opinió de la gent del carrer. Per aquest motiu ens podria informar sobre el fet de treballar dia a dia amb fonts ocasionals a les quals els hi ha de preguntar sobre el seu punt de vista i de contingut molt puntual, ja que es refereix sobre un tema en concret, el Barça.
Fonts documentals El llibre de Ryszard Kapuscinski és un bon exemple en la contrastació de fonts. Amb aquest fet, l’autor ho utilitza per valorar qui és realment bon periodista i qui no. A vegades arriba una informació d’una font creïble i es publica sense saber si és certa o no. El bon periodista ho contrasta amb altres fonts per confirmar la certesa.
KAPUSCINSKI, Ryszard. (2005). Los cínicos no sirven para este oficio: Sobre el buen periodismo. Barcelona: Anagrama.
La primera pàgina web fa referència al “problema” que hi ha actualment amb les xarxes socials, ja que tothom pot ser emissor, i el rumor d’un es pot convertir en notícia d’uns quants si no hi ha contrastació de fonts, tot i que una de les avantatges del periodisme digital és la facilitat que hi ha en contrastar informació.
SALVADOR CHACÓN, Francesc. (2012). Periodisme ciutadà, xarxes socials, fonts d’informació primàries i secundàries, Flipboard i Pulse. Font electrònica [en línia].
Uocpost.cat. A http://blogs1.uoc.es/uocpostcat/?p=2570 Consultat el 26/9/2013 La segona pàgina web parla sobre la importància de contrastar les fonts. Cada vegada és més present en els mitjans de comunicació i el públic ha de poder classificar la informació que rep en fonts un cop hagin estat contrastades pels professionals.
RIERA, Joan Carles. (2013). Hem de contrastar les fonts. Font electrònica [en línea].
El Punt Avui. http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/646158hem-de-contrastar-les-fonts.html Consultat el 26/9/2013 ...