CUÁNTOS DIARIOS SOBREVIVIRÁN EN 2012? (2016)

Resumen Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Periodismo - 3º curso
Asignatura Gèneres i Formats Audiovisuals i Multimèdia
Año del apunte 2016
Páginas 1
Fecha de subida 29/03/2016
Descargas 36
Subido por

Vista previa del texto

GÈNERES I FORMATS AU DIOVISUALS I MULTIMEDIA – MARIA LÓPEZ MOYA ¿CUÁNTOS DIARIOS SOBREVIVRÁN EN 2012? Els diaris han perdut un 8% dels seus ingressos al 2011, la publicitat a descendit un 13% i els ingressos de difusió un 6% segons xifres d’editors, Deloitte i el mercat publicitari.
Quants diaris sobreviuran el 2012 amb una previsió d’un altre descens del 8.7% de publicitat i la difusió en caiguda lliure? Els diaris s’han de reinventar en el mercat digital.
PÈRDUES Diaris nacionals Regionals Generalistes Esportius Econòmics Publicitat -12% -18% +1% Ingressos venda exemplars -7.5% -4.7% -5% -9% -7% Els quioscos digitals tenen també uns resultats massa escassos. Amb les retallades i el fort descens de la inversió publicitària de les administracions públiques, la pervivència de molts mitjans és incerta.
A tot això s’ha d’afegir també les retallades de personal, al 2011 els diaris van reduir un 2% de despeses en personal.
L’audiència només està disposada a pagar preus molts baixos per la informació i la majoria es conforma amb l’abundant oferta gratuïta. Els nous suports són la gran esperança, es calcula que a Espanya hi ha 14.8 milions d’smarthones i 900.000 tauletes, però les aplicacions de pagament no estan entre les preferides dels usuaris. A més els mitjans tenen un problema, han d’escollir entre dos ecosistemes iOS o Android.
El nou model de negoci no estarà molt lluny de la doble venda tradicional: continguts i publicitat. Ara, el sistema de distribució està en mans de les telefòniques i els amos de les noves plataformes socials i d’aplicacions. El futur passa per un model SoLoMo: Social, local i mòbil (convergència 2.0), però multiplataforma, amb ingressos de pagament més per l’accés que per continguts (subscripcions individuals).
A partir d’ara les redaccions seran més petites i distribuïdes (descentralitzades), obertes i socials, amb periodistes que tenen la seva marca personal. 2012 no serà un any més: el final de l’era de la premsa s’acosta.
...