reflexió tertúlies literàries (2014)

Resumen Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Maestro en Educación Primaria - 1º curso
Asignatura SOCIOLOGIA DE L'EDUCACIÓ PRIMÀRIA
Año del apunte 2014
Páginas 1
Fecha de subida 19/09/2014
Descargas 2
Subido por

Descripción

com són les tertúlies que es fa, etc.

Vista previa del texto

Sergio Bayo 9B Resum Conferència Tertúlies literàries dialògiques El passat dimecres 13 de novembre ens van visitar quatre participants de les tertúlies literàries dialògiques. Venien de la Verneda, d'un barri perifèric de Barcelona, on gràcies a Ramón Flecha i fa uns 30-35 anys, es van començar aquestes tertúlies literàries.
Ens van explicar que sobretot llegeixen llibres clàssics, potser al ser massa llargs en llegeixen uns quants capítols, i després els comparteixen entre un grup de persones. Una de les participants va comentar que l'interès era tan gran pels llibres que quan no entenia alguna cosa la buscava per internet. Les tertúlies també ajuden a practicar o començar a parlar un nou idioma, per exemple el català, ja que es fan en diferents idiomes com pot ser castellà, català esmentar anteriorment i ara fa poc han emprès la nova aventura del anglès.
El funcionament és molt senzill, un cop a la setmana, després d'haver-se llegit el que tocava; es reuneixen i es posen en rotllana aseguts perquè aixís tothom es pugui veure la cara i participi més. Segons les tertulianes habituals, amb això aconsegueixen potenciar l'expressió i el coneixement de cadascú, ja que ningú excloeix a ningú.
Tenen uns criteris molt marcats; aquests són: llegir els clàssics de la literatura, com per exemple "El Quijote", les lectures s'escolleixen entre tots, ja siguin els llibres, les pàgines que s'han de llegir, entre d'altres; sempre es llegeix a casa, un cop a les rotllanes quan participes tens que dir el que has entès o no has entès de la lectura i mai ha de mancar un moderador en les tertúlies literàries. També tenen uns tipus de tertúlies que varien desde, les musicals, les catalanes, les castellanes i les d'història de l'art.
Finalment, van explicar experiències seves i altres dades d'interès com que s'han estès per tot el món, fins i tot han arribat a Brasil. També van explicar una experiència que sortia al llibre que ens vam llegir pel primer take homme, "Aprendizaje dialógico en la sociedad de la información", que comenta el debat que va fer sorgir una dona gitana envers els catedràtics i llicenciats que hi havia a la sala.
Per concloure, aquesta conferència per mi a sigut molt interesant, tant per conéixer els funcionaments i els resultats d'aquestes tertúlies literàries dialògiques, cada cop més estesses pel món, com per les experiències i anécdotes que han explicat sobre aquestes.
...