TEMA 5 LES EMPRESES TURÍSTIQUES (2) LES FUNCINS DE DISTRIBUCIÓ (2013)

Apunte Catalán
Universidad Universidad Autónoma de Barcelona (UAB)
Grado Turismo - 1º curso
Asignatura Fonaments del Turisme
Año del apunte 2013
Páginas 3
Fecha de subida 08/02/2015
Descargas 5
Subido por

Vista previa del texto

TEMA 5: LES EMPRESES TURÍSTIQUES (2) LES FUNCINS DE DISTRIBUCIÓ 1.LA FUNCIÓ DE DISTRIBUCIÓ DEL TURISME En turisme les funcions de distribució són molt importants. L’intermediari insereix en 3 fases: 1) FASES PREVIES:És on es produeix la informació, la comunicació al client, en tràmits precisos i el procès de venda. És quan els intermediaris tenen les màximes possibilitats de manipular les percepcions dels consumidors, ja que el tipus d’informació pot derivar el client cap a un o altre destí. Aquesta capacitat per canalitzar la demanda atorga als intermediaris, sobretot, majoristes i tour-operadors, una posició molt forta amb la negociació front els proveïdors de serveis. EX: Hotelers, sobretot en segments de turisme massiu( sol i platja,etc) 2) INCIDÈNCIA DURANT EL VIATGE: La relació canvia en funció del tipus de viatge contractat. Així en els viatges organitzats per l’intermediari el contacte és molt més freqüent que en viatges on sols es contracta l’allotjament i el transport.
3) DESPRÉS DEL VIATGE: El client torna al seu punt d’origen i l’intermediari inicia una sèrie d’actuacions per tal de fidelitzar el client.
2.ESTRUCTURA DEL SISTEMA DE DISTRIBUCIÓ TURÍSTICA Hi han dues maneres d’accedir al viatge: Canal directe (dissabte compro bitllets) ordinador, telèfon...
Canal de les agències de viatge Canal més clàssic de comercialització.
*Tomas Cook 1851, fundador de les agències Intermediació: Es deriven totes les altres funcions. Per la rellevància que té l’agència de viatges, en la majoria de països la seva regulació es fa per LLEI.
AGÈNCIES DE VIATJES MAJORISTES Aquestes agències fonamentalment es caracteritzen pq dissenyen els seus propis productes anomenats: PAQUETS TURÍSTICS/ HOLIDAY PACKAGE. Formats per una combinació de transport, allotjament i serveis complementaris ofertats al consumidor sota un preu global. Per tant, el contingut del producte turístic pot ser molt divers, però ha d’estar emmarcat en aquestes normes.
AGÈNCIES DE VIATJES MINORISTESSón el canal més immediat de distribució entre l’oferta i la demanda.
Normalment s’encarreguen de vendre per comissió els productes dels majoristes o dels tour-operadors, gestionant directament amb els proveïdors les reserves de tot tipus d’allotjament i mitjans de transport.
Així com d’elaborar els seus propis productes combinats, encara que NO poden oferir-los a altres agències.
Normalment, les agències minoristes no tenen producte propi i es concentren en el seu paper d’intermediarització i comercialització. La forma d’aquestes agències minoristes és molt immensa (independents, no obstant, nosaltres les diferenciem pel seu objecte de negoci) : - AGÈNCIES MINORISTES EMISORES: Estan ubicades en el país d’origen. La seva funció és la intermediació per promoure viatges i activitats tant en el territori estatal com a l’estranger.
No compren les places als proveïdors (com ho fan els teleoperadors), sino, que realitzen les seves reserves per les que obtenen unes comissions pactades.
- AGÈNCIES MINORISTES RECEPTIVES: 1. TURISME RECEPTIVA: Recepció de turistes proporcionant servei de transfer i representació del tour-operador en destí(donen informació, solucionen les queixes..) 2. VENDA D’EXCURSIONS I CONTRACTACIÓ DE GUIES: Són les que fan ofertes als turistes, mentre estan al destí.
3. RESERVA D’HOTEL EN DESTÍ: Lloguer d’automòvil, canvis de divises, tramitació de visats i passaports.
4. TURISME EMISOR: Les receptores tb tenen la capacitat de ser emisores.
CENTRALS DE RESERVES El sistema computeritzat de reserves, CRS, és un element molt important dins d'una estratègia de vendes per a la cadena hotelera juntament amb el lloc web que ho conté i portals web de reserves. Amb el temps ha anat evolucionant cap als GDS.
El sistema de distribució global, GDS, és una gran base de dades capaç d'emmagatzemar i actualitzar de forma instantània, enormes quantitats d'informació sobre l'oferta de tota una àmplia gamma d'ofertes turístiques a nivell mundial, són utilitzades essencialment per les agències de viatge.
...