Resum definicions currículum (2017)

Ejercicio Catalán
Universidad Universidad de Girona (UdG)
Grado Educación Infantil - 2º curso
Asignatura Diversitat i connexions entre àrees curriculars
Año del apunte 2017
Páginas 1
Fecha de subida 20/09/2017
Descargas 0
Subido por

Vista previa del texto

Xènia Gil Jiménez 2n MEI DCACE DEFINICIONS CURRÍCULUM: És evident que el concepte currículum ha anat evolucionant al llarg dels anys, com la majoria de conceptes que podem trobar en el món educatiu. Tot i així, al llegir les definicions observem certs punts de similitud, i altres de total diferència entre unes definicions i les altres.
En primer lloc trobem aquelles definicions que es troben entre 1926 i 1962, on majoritàriament es fa referència a el currículum com allò que prové de les experiències educatives, o tot allò que succeeix o té a veure amb l’ensenyament.
També es pot entendre com l’espai on es designen totes les activitats d’ensenyamentaprenentatge. Però en el cas de l’ IUMPM hi apareix la expressió pla d’estudi com un sinònim de la paraula currículum.
A partir de l’any 1991 comença a aparèixer dins de les definicions el terme cultura i valors socials o com un anàlisi de la pràctica docent a part de relacions. En el cas de J.Gimeno Sacristán (1998), ens divideix el currículum en sis nivells o fases. Però fins al 2001 no es comencen a tenir en compte totes les definicions anteriors i les actuals, fent del currículum un tot entès com un projecte educatiu que té en compte allò que envolta als infants i que es pot organitzar tant a través d’assignatures, disciplines, períodes històrics, idees, col·lectius... És a dir, podem observar que les últimes definicions de currículum tenen molt més en compte aspectes organitzatius, ideològics, socials... Ja que un currículum ha de tenir en compte tot allò que envolta als infants perquè personalment penso que la escola i l’entorn van estretament lligats, i la escola no és una bombolla a part de el seu entorn, o no ho hauria de ser.
...