IMAP, POP i balanceig de càrrega (2014)

Apunte Español
Universidad Universidad Politécnica de Cataluña (UPC)
Grado Ingeniería Informática - 3º curso
Asignatura Xarxes i Protocols de Comunicació
Año del apunte 2014
Páginas 1
Fecha de subida 11/06/2014
Descargas 1

Descripción

IMAP, POP i balanceig de càrrega

Vista previa del texto

Daniel Martinez Heredia XARXES I PROTOCOLS DE COMUNICACIÓ RESUM EXECUTIU SESSIÓ 10 A la sessió 10 hem après sobre IMAP, POP i balanceig de càrrega IMAP i POP son protocols per accedir a correus, on el client (UA) li pregunta al servidor (MTA) si té correus.
PORT ON INFO MODE BUSTIES CONNEXIONS SIMULTÀNIES CERQUES AL SERVER MIME Client Web http IMAP 143 Al servidor (MTA) Connectat o No connectat Tantes com vulgui Varies SI SI (pots baixar-te parts) Servidor Web POP 110 Al mateix client (UA) No connectat 1 1 NO NO (t’has de baixar tot) POP/IMAP… Servidor de correu TEMA 3 El balanceig de càrrega (Load Balancy (LB)) és un software/hardware de nivell 7 que serveix per dir on va la petició que fa el client.
Necessitem un LB perquè la demanda de peticions o de requeriments és més gran que les possibilitats que tenim actualment, on es dupliquen els servidors, i per tant, necessitem un LB per que prengui unes decisions i que enviï a un o a un altre servidor. Normalment es posen no lluny del Servidor.
El balancejador ha de servir, també, per garantir que el servidor està bé i no ha caigut (monitoring). Les decisions dels LB es prenen de moltes maneres; una manera és seqüencialment (Round Robin), una altre manera pot ser amb mètriques (per longitus, per ús de la CPU...).
Client Client - http LB http LB Repartir/decidir CHECK Servidor Servidor Server LB : LB per servidors, que es possen a l’entrada de la granja de servidors perquè trii on enviar.
Global SLB : LB per servidors globals, que serveixen per servidors en diferent posició geogràfica.
Firewall LB: LB per firewalls, que serveix per decidir a quin firewall vol anar la petició; normalment s’utilitza per protegir infraestructures.
Transparent CACHE switching: TCS, commutador de capa d’aplicació.
...