eac 1 tema 1 (2015)

Ejercicio Catalán
Universidad Universidad de Barcelona (UB)
Grado Administración y Dirección de Empresas - 1º curso
Asignatura introducció a la economia
Año del apunte 2015
Páginas 3
Fecha de subida 28/03/2015
Descargas 7
Subido por

Vista previa del texto

Tema 1 EAC 1 QÜESTIÓ 1.
La Frontera de Possibilitats de Producció (FPP) mostra les diferents combinacions de béns de consum (Consumption Goods) i béns de capital (Capital Goods) d’una determinada economia. Suposem dos països que tenen una FPP idèntica com la següent: 1. Suposi que el País X decideix produir al punt A mentre que el País Y decideix produir al punt B. Quin país experimentarà un major creixement econòmic en el futur? I, per què? Experimentarà un major creixement econòmic el país y, ja que ha dedicat una major part de la seva capacitat productiva als bens de capital i haurà aconseguit expandir més lluny la seva frontera, ja que si augmentem els bens de capital augmentarem la producció en el futur.
2. En aquest model, quin és el cost d’oportunitat del creixement econòmic futur? El cost d’oportunitat és allò a què s’ha renunciat per satisfer una necessitat, per tant el cost d’oportunitat del país Y son els bens de producció actuals que ha renunciat per tal de aconseguir majors bens de capital.
QÜESTIÓ 2.
Suposem uns treballadors d’un país que poden produir 4 rellotges per hora o bé, 12 anells per hora; 1. Si no hi ha comerç, el preu d’un anell és de 0’333 del preu d’un rellotge (4/12) 2. Si no hi ha comerç, el cost d’oportunitat d’un rellotge és de 3 anells QÜESTIÓ 3.
A partir de les FPP anteriors de Perú i Argentina produeixen vedella (Beef) i/o fruita (Fruit). Assumint que cada país té el mateix nombre de treballadors, 20 milions, i que cada eix mesurat en tones mensuals, contesti les següents preguntes: 1. Argentina té avantatge comparatiu en la producció de vedella 2. Perú té avantatge comparatiu en la producció de fruita 3. Argentina exportarà vedella 4. Perú exportarà fruita 5. El cost d’oportunitat d’una tona de vedella al Perú és 3 tones de fruita 6. El cost d’oportunitat d’una tona de fruita al Perú és 0’33 tones de vedella 7. El cost d’oportunitat d’una tona de vedella a l’Argentina és 2 tones de fruita 8. El cost d’oportunitat d’una tona de fruita a l’Argentina és 0’5 tones de vedella 9. El Perú té avantatge absolut en la producció de cap de les dos 10.
L’Argentina té avantatge absolut en la producció de fruita i vedella QÜESTIÓ 4.
menjar ordinadors Austràlia 20 4 Corea del sud 8 2 1. Austràlia té avantatge absolut en la producció de menjar i ordinadors 2. Corea del Sud té avantatge absolut en la producció de cap 3. El cos d’oportunitat d’un ordinador a Austràlia és 5 unitats de menjar 4. El cos d’oportunitat d’un ordinador a Corea del Sud és 4 unitats de menjar 5. El cos d’oportunitat d’una unitat de menjar a Austràlia és 0’2 unitats d’ordinadors 6. El cos d’oportunitat d’una unitat de menjar a Corea del Sud és 0’25 unitats d’ordinadors 7. Austràlia té avantatge relatiu en la producció de menjar 8.Corea del Sud té avantatge relatiu en la producció de ordinadors ...